Restoran u koji smo se zaljubili na prvi pogled

Sa oblinama i prozračnošću koje nas navode na maštanje, umirujući Spring Feast restoran nudi vam savršenu destinaciju za uživanje u preukusnim jelima…

Smešten u Čaohu, popularnoj turističkoj destinaciji u istočnoj Kini, restoran je deo Bantang Hot Springs odmarališta, koje je poslužilo kao inspiracija za njegov dizajn. Ippolito Fleitz Group su želeli da prevedu okolne vode u dinamični prostor za goste.

Tokom istraživanja za ovaj projekat, arhitektonski studio naišao je na pisanu poruku iz Ming perioda, koja je pomenula ove tople izvore: “Planina poseduje dva izvora, jedan hladni i jedan topli. U početnom delu njihovog izviranja, topla i hladna voda su odvojene. Dok se mešaju, ribe, koje osećaju porast temperature, napuštaju topliji deo”.

Dizajneri su ovu poruku iskoristili kako bi osmislili ulazni deo za goste, koji otpočinje na gornjem nivou i deli se na dve staze koje se spajaju u delu za obedovanje. Tu je direktna staza koja vas vodi prema trpezariji, koja poseduje široko stepenište, kao i jedna sporija putanja koja vas vodi do lože, koja nudi veličanstven pogled na restoran ispod.

Organske obline vide se iz svakog ugla, čak i na eksterijeru, stvarajući omaž okolnom prirodnom pejzažu. Dublji pogled otkriva nam niše nalik pećinama unutar planina, gde se obično nalaze izvorišta vode.

Masivni lučni prozori krase čitav jedan zid, održavajući povezanost gostiju sa prirodom, koja se ne zaustavlja u eksterijeru, budući da su dizajneri inkorporirali različite tipove biofilnih kreacija, uključujući zelene biljke koje se vide u praktično svakom kutku.

Za goste koji žele da se na brzinu opuste, tu je kafe bar smešten u centralnom delu prostora, u kom radi maleni robot.

Zidovi, plafoni i staze imitiraju fluidnost vode, dok zelene biljke svih dimenzija stvaraju savršeno jedinstveno sa belim površinama. Podovi su dobili dvobojnu teksturu zemljine kore, obeležavajući staze i prostore za sedenje.

Luxury Experience