Restoran The Gallery u Londonu dobio je novi dizajn

Dizajnerka Indija Mahdavi i umetnica Jinka Šonibare kreirale su neobičan prostor koji je inspirisan afričkom kulturom.

Sketch je moderno mesto u Londonu u kome se pod jednim krovom nalazi nekoliko dizajnerskih restorana i umetnička galerija. Ovo mesto slavi 20 godina postojanja i nastavlja tradiciju, odnosno saradnju sa talentovanim dizajnerima i umetnicima koji daju svoj potpis restoranu The Gallery.

Indija Mahdavi je 2014. godine dizajnirala ružičasti enterijer ukomponovan sa 245 umetničkih dela Dejvida Šriglija. Nedavno je dizajnerka redizajnirala poznati restoran The Gallery u saradnji sa nigerijskom umetnicom Jinkom Šonibare.  

Enterijer restorana je kreiran u bogatim zlatnim tonovima. Bogato ukrašen kasetirani plafon i zidovi u boji breskve savršena su pozadina za tapacirane oker presvlake koje je dizajnirala Indija Mahdavi, dok braon cik-cak pod podseća na afričke šare. Sve to upotpunjuju radovi Jinke Šonibare na zidovima – deset kolažnih slika sa afričkim maskama i totemima, koje tačno ponavljaju maske iz kolekcije Pabla Pikasa (na ovaj način umetnica je odlučila da progovori protiv kulture prisvajanja).

Luxury Experience