Restoran sa nostalgičnim enterijerom u Dubaiju

Dizajneri iz studija Pirajean Lees dizajnirali su netipičan japanski restoran u Dubaiju: odbacivši minimalizam drveta i lagane palete, okrenuvši se kolonijalnom Art Deco stilu iz 1920-ih.

U Dubaiju je otvoren novi restoran sa neobičnim imenom Mimi Kakushi - ovaj izraz u Japanu 1920-ih označavao je bob frizuru koja je bila popularna kod emancipovanih devojaka koje su se brzo prilagodile zapadnoj modi. Eklektična atmosfera ovog doba poslužila je kao polazište britanskim dizajnerima enterijera studija Pirajean Lees.

Važnu ulogu u razvoju koncepta enterijera odigralo je upoznavanje sa životom Sesue Hajakave, američkog glumca japanskog porekla koji je postao holivudska zvezda u prvoj polovini 20. veka. „Hajakava je bio pravi heroj svog vremena: bio je poznat po luksuznim zabavama, zlatnom automobilu i dvorcu u kom je živeo“, kažu dizajneri. "Pokušali smo da prenesemo njegov ukus i karakter u unutrašnjost Mimi Kakushi restorana."

Rad sa svetlom postao je neophodan za stvaranje boemske atmosfere u restoranu. Da bi zaklonili hodnike od jakog sunca koje ulazi kroz panoramske prozore, dizajneri su postavili geometrijski vitraž u tonovima ćilibara i vina na istočnoj strani, a prozore zapadne fasade zaštitili zavesama.

Tamno smeđa boja egzotičnog drveta postala je dominantna u enterijeru: rezbareni elementi u kolonijalnom stilu dizajneri su dopunili tradicionalnim japanskim rešetkastim pregradama. Grafički motiv naizmeničnih pravougaonika ponavlja se u dekoraciji zidova i plafona, prekrivenih pletenim pločama. Postoji mnogo dekorativnih detalja tipičnih za enterijer 1920-ih: gusti uzorak tapeta (naravno, sa orijentalnom temom), mekani svetlucavi mesing, koža u boji konjaka i abažuri sa resama.

Prigušeno osvetljenje i topla paleta transportuju posetioce iz živahnog Dubaija u romantični i ekstravagantni kutak starog Japana.