Restoran Oiji Mi zamišlja zlatno doba Menhetna kroz korejski objektiv

OIJI MI sledi stope restorana East Village Oiji, koji je od svog otvaranja 2015. postao nezaobilazna destinacija za prefinjene korejske obroke u centru Menhetna.

Osnovan je kao kulminacija dugogodišnje strasti kuvara Kima da donese novi nivo tradicionalnih ukusa i korejskih jela, i da ih reinterpretira u moderno kulinarsko iskustvo.

Arhitektonski studio AvroKO dizajnirao je enterijer novog restorana u Njujorku, koji kombinuje energiju glamuroznog grada sa korejskom tradicijom. Na prvi pogled, paneli sa ogledalom, prozirno staklo i kožne presvlake dočaravaju ekvivalent društvenog kluba na Menhetnu. Međutim, na drugi pogled otkriva se korejsko nasleđe ugrađeno u njegov dizajn.

Studio je zasnovao centralnu trpezariju na tradicionalnim hanok kućama, koje su prvi put izgrađene u 14. veku obično od prirodnih materijala, posebno zemlje i drveta. Ove kuće su dizajnirane imajući u vidu okolni pejzaž i promenu godišnjih doba.

Korejski uticaj može se videti u drvenom plafonu i pregradama, kao i njegovom drvenom podu. Postoje manje reference na nasleđe dizajna zemlje u vidu veštačkog osvetljenja zasnovanog na obliku korejskog nakita dok istovremeno, ovo ambijentalno osvetljenje daje toplinu svakom uglu.

Drvene i mermerne površine, zemljana paleta boja i smeđa kožna sedišta stvaraju atmosferu koja evocira kultnu toskansku arhitekturu, kombinovanu sa francuskim bistroom.

Okruženje je tako atmosfersko i prijatno i pretvara se u destinaciju koju moraju posetiti oni koji vole da putuju i otkrivaju originalne arhitektonske kreacije.

Prostori su transformisani u vrhunsko utočište i upečatljiv dokaz kako dizajn može kombinovati modernizam sa super elegantnom funkcionalnošću. Prvi utisak u enterijerima svakako ostavljaju kitnjasta rasvetna tela i talasaste zavese od slonovače, sedefaste vaze i detalji na stolovima. 

Šta može biti bolje od uživanja u hrani i piću u okruženju u kome toplina postaje kristalno jasna gde god da pogledate? Tople boje i atmosfersko osvetljenje obezbedili su okruženje koje se pretvara u ultimativno mesto okupljanja Njujorčana za hladne mesece u godini.

Ovo je drugi Oiji Mi koji se otvara u gradu i služiće meni od pet jela sa naglaskom na tradicionalne korejske ukuse. To je moderan način da se uvede ono što definiše dizajn mesta, dajući pritom savremen i apsolutno inspirativan dodir.

Luksuz celog Njujorka uhvaćen je na najbolji mogući način u dizajnu ostavljajući svakog posetioca bez teksta. Pored fantastičnih prostora, glamur postaje estetski kroz posuđe i posebna pića koja se služe na prefinjen način, baš kako i priliči takvom okruženju.

Na kraju, da pomenemo da metalni detalji, a posebno zlatni elementi imaju svoje mesto u svakom uglu restorana stvarajući još luksuzniji i prefinjeniji osećaj.

Luxury Experience