RESTORAN NA AJFELOVOM TORNJU

Na drugom spratu Ajfelovog tornja nalazi se restoran "Žil Vern", gde vam gvozdena kraljica nudi parisku večeru...


Budite opušteni i uživajte u trenutku. Pogledajte čudesnu panoramu iz lifta. Nestvarno! Prostorija brodskog oblika stvara osećaj kao da ste stvarno na brodu, a ne u restoranu "Žil Vern".

Svetla u restoranu su jača u podne, a tokom noći omekšaju. Kuhinja je okružena staklenim zidom. Zasečeni oblici vas podsećaju na gracioznost arhitekture Ajfelovog tornja. Bićete očarani gurmanskom kuhinjom, kao i retro i savremenom muzikom u kojoj možete uživati uz svoj obrok. Poznati kuvar, Alan Dikas, zaslužan je za nestvarno ukusne zalogaje.  Veliko iskustvo donela mu je organizacija večere na venčanju princa Alberta od Monaka prošlog leta.

Kuhinja kuvara Dikasa je sveža i lagana. Hrana je ukusna, ali i prezentacija tanjira je neverovatna. Tradicionalni kolač „savarin“, služi se u "fiole d'Armanjak", a "Poire au vin" (kruška u vinu), služi se sa kestenovim kremom i ukrašena je listićima zlata.

Svakako ćete biti ponuđeni "Madlenom", tradicionalnim kolačićem sa severoistoka Francuske, pre nego što napustite restoran. Delikatan ukus ovog dezerta je još jedan simbol francuske kulture, poziv da se setite ovog dragocenog trenutka, kao u romanima Marsela Prusta.

S.I.

Luxury Experience