Restoran Maya sa afričkim motivima izgleda kao savana okupana suncem

Novi projekat Lacky Group, restoran Maya, otvoren je nedavno u Moskvi.

Koncept mesta je zasnovan na fascinaciji primitivnim kulturama, a glavne tehnike kuvanja - otvorena vatra, para i dimljenje - podsećaju na one koje je čovečanstvo koristilo pre nekoliko hiljada godina.

Za arhitektonsko rešenje prostora zaslužan je biro NB-Studio. U enterijeru novog restorana se nalazi vinska soba, dva šanka, otvorena desertna stanica i roštilj koji predstavlja srce kuhinje. Enterijer je inspirisan umetnošću i kulturom autohtonih naroda Afrike, dok atmosfera restorana uranja u vekovnu prošlost i estetiku užarene savane, okupane suncem.

Terakota, zidne slike i suve biljke pomažu u prenošenju afričkog ukusa, dok u prostoru nema oštrih linija, a mnogi detalji su kreirani ručno posebno za projekat. Glavni izvori inspiracije bili su ekspozicija etnografskog muzeja na keju Branli u Parizu, rad američkog umetnika Roberta Matervela, rad dizajnera Rika Ovensa i njegove muze Mišel Lami. Tako, na primer, sofe podsećaju na Ovensove legendarne obimne crne jakne sa mnogo nabora.

Svi detalji su dizajnirani da poboljšaju utisak uranjanja u drugu kulturu. Vaze koje ukrašavaju sale delom su donete iz Južne Amerike, delom su izrađene po narudžbini ruskih keramičara, držači za salvete su od vulkanskog kamena, a za serviranje su korišćeni akrilni podmetači u obliku kljova. Kontrastne nijanse crne i terakote, ispunjavaju ceo prostor od poda do plafona, pomažući u stvaranju jedinstvenog raspoloženja u enterijeru koji je izgradio most između vremena i prostora.

Luxury Experience