Restoran Laurel donosi evropsku kuhinju u Solt Lejk Siti

Home Studios sa sedištem u Bruklinu ispunjava prostor živim nijansama, vintage komadima i živopisnim zelenilom.

Laurel je nedavno otvoren u Solt Lejk Sitiju. Autori projekta – bruklinski biro Home Studios – zamislili su ga kao američku interpretaciju evropskih braserija. Dizajneri su nastojali da stvore opuštenu atmosferu za porodične večere dok restoran podseća na pariski stan, gde su moderni elementi harmonično kombinovani sa antikvitetima i porodičnim nasleđem koji se prenosi sa generacije na generaciju.

„Jelovnik je podstaknut ljubavlju klijenata prema evropskoj hrani, kulturi i dizajnu, filtriranom kroz izrazito američki senzibilitet“, rekao je osnivač Home Studios.

Restoran je podeljen na nekoliko zona, od kojih je svaka napravljena u svojoj šemi boja. Poslastičarnica Bonne Vie gde možete kupiti peciva i kafu za poneti koristi meke nijanse plave u kontrastu sa crvenkastim podnim pločicama i baršunastim presvlakama na stolicama. U glavnoj sali, bordo banketi sa obe strane uokviruju stubove obložene snežno belim pločicama.

Bar obložen drvetom gleda na restoran i na susedni deo za sedenje koji je okružen visokim lučnim prozorima uokvirenim zelenim mermerom, dok je dodatna trpezarija uređena u plavim tonovima. Odvažni tepih sa cvetnim šarama i ilustrovane zidne obloge su spojene sa stolicama i stolovima od oraha. Ovde se takođe nalazi luster od zelenog duvanog stakla i stabla maslina koja su postavljena između prozora.

„Nastojali smo da stvorimo izrazito moderan i američki obrt klasične celodnevne taverne, izgrađene da oduševi i inspiriše kako lokalno stanovništvo tako i turiste“, rekao je Haslegrejv, koji je osnovao Home Studios 2009. godine.