Restoran Casa Dani: Atmosfera španskog dvorišta u centru Njujorka

Novi restoran slavnog kuvara Danija Garsije u Njujorku upoznaje Amerikance sa jednostavnom, laganom, gotovo domaćom kuhinjom u gostoljubivoj atmosferi u španskom stilu.

U Njujorku je otvoren restoran Casa Dani u prostoru Citizens, novom projektu Rockwell Group, a vodi ga Dani Garsija. Dani je rodom iz sunčane Andaluzije, a u Njujork je doneo delić španskog duha, laganu, bezbrižnu mediteransku atmosferu i jednostavnu, domaću kuhinju.

Enterijer restorana takođe je inspirisan Španijom. Kuhinja je obložena nerđajućim čelikom, dok je nasuprot šank sa mermernom pločom dekorisan zelenim pločicama. Na podu u restoranu je parket od oraha - kao u starim španskim vilama.

Glavni deo restorana je sala za 180 mesta sa duplom visinom plafona. Zidovi su ovde obrađeni terakota pločicama, a sa plafona vise neobične lampe u vidu fenjera. Ovde je tim Rockwell Group pokušao da ponovo stvori atmosferu tradicionalnog španskog dvorišta. Terakota pločice na podu, fenjeri, zelene biljke i masline u saksijama - sve to stvara osećaj večere na otvorenom u dalekoj i sunčanoj Andaluziji.

Luxury Experience