Prvi NFT restoran na svetu je spreman za otvaranje u Njujorku

Možete ručati tek nakon kupovine članstva NFT!

Nakon što je promrsio finansijski svet i dao svetu umetnosti promene koje izgledaju trajno, NFT takođe ulazi u svet hrane. Prvi svetski NFT restoran će se otvoriti u Njujorku i nazvan je Flifish Club. Šta očekivati od prvog NFT restorana na svetu? Da li će služiti hranu koja se može videti i zbog koje će vam krenuti voda na usta, ali je ne možete pojesti? To je prilično sličan koncept prelepim haljinama koje je Selfridges stavio na mapu kao prvi svetski prodavac koji prodaje NFT haljine Paco Rabanne. Možete da ih vidite, volite i cenite čak i da budete njen vlasnik, ali ne i da ih nosite!

Srećom, slučaj sa NFT restoranom Flifish Club je malo drugačiji. Hrana koja se ovde servira biće opipljiva, ukusna i primamljiva. Dakle, gde se NFT nalazi u ovom aranžmanu hrane koji do sada zvuči prilično obično? Da biste uživali u jelovniku morskih plodova i ukusnim koktelima, morate kupiti članstvo u NFT-u. Neće vam trebati hiljade dolara, već samo kriptovaluta da biste kupili članstvo. Za redovno članstvo, poznavaoci hrane će morati da izdvoje 2,5 Ethereum i 4,25 Ethereum za premium. Sa fluktuirajućom prirodom kriptovaluta, teško je reći koliko to iznosi u američkim dolarima, ali to je otprilike 8.271 ili 12.209 dolara, respektivno.

VCR je do danas prodao 1.501 i ima još 1.534 rezervisanih za kompaniju — ali postojeći tokeni se mogu iznajmiti ili preprodati na sekundarnom tržištu. Kada obezbedite sebi pravo posete ovom ekskluzivnom restoranu od 1000 kvadratnih metara, imaćete otvoren pristup raznim pop-up prozorima, dnevnom boravku na otvorenom, koktel salonu i glavnoj trpezariji, koja će biti prostor od 150 sedišta i ima dizajn otvorene kuhinje. Samo članovi cenjenog premijum članstva uživaće u Omakase sobi, prostoru sa 14 sedišta u kojem glavni suši kuvar pravi jela od ribe koja svakodnevno dolazi iz Japana.

Dođite 2023. i Flifish Club će biti fizički restoran negde u severnom delu Njujorka „koji je dizajnirao vodeći arhitekta u jednoj od najlepših zgrada koje postoje. Prostor će biti intiman i prozračan, sa visokim plafonima, posebnim pogledima i kuriranim trenucima“, stoji u opisu sajta.

Nije daleko dan kada nijedan NFT neće značiti i No-Food-Then! Era NFT-a je svanula i svi moramo da se spremimo i naučimo pravila igre.