Prada otvara kafić u Firenci koji je oda italijanskim letima

Prada obnavlja istorijski Caffe Principe u primorskom letovalištu Versilia sa neobičnim enterijerom i ukusnim poslasticama...

Koliko god da je banalno, teško je govoriti o novom toskanskom kafiću Prada, Caffe Principe, a da ne pominjemo „la dolce vita“. Smešten u luksuznom primorskom letovalištu Versilia, Caffe Principe je prvi put otvoren 1930-ih, a 1950-ih i 1960-ih razvio se u popularnu letnju destinaciju za filmske zvezde i druge članove italijanske elite.

Kada je grupa Prada prošle godine kupila Principe, mnogi su pretpostavljali da će taj prostor transformisati u još jednu poslastičarnicu poznatu po slatkišima nalik na dragulje i enterijere u nijansi zelene nane (slična nijansa krasi nedavno otvoreni Prada Caffe u londonskom Harodsu), čiji je vlasnik Prada Grupa od 2014.

Ali Prada je zadržala originalni stil Principe kafića, dok ga je oživela nekim prepoznatljivim Prada detaljima. Arhitekta Mišel Bonan razvio je nameštaj koji podseća na originale iz 1950-ih, uključujući pletene stolove i stolice, plavo-bele jastučiće za sedenje na otvorenom i stolove Formica. Klasična Principe plava je takođe prisutna svuda, dopunjena zavesama i tapetama u plavo-zelenom grafičkom uzorku u stilu 1960-ih preuzetom iz arhive modne kuće Prada.

Uniforme je, naravno, dizajnirala Mjuča Prada, sa izvezenim belim košuljama, tamnoplavim farmerkama i belim patikama ili espadrilama.

Na meniju se nalaze lagani, letnji prikladni klasici kao što su caprese salata i mali sendviči, kao i novo izdanje fokače od sira.

Luxury Experience