Pop-up restoran u Londonu služi 3D štampanu hranu

Da bi istakli potencijal tehnologije u nastajanju, organizatori 3D Printshow-a u Londonu su kreirali jela potpuno napravljena od 3D štampane hrane.

U pitanju je prvi na svetu pop-up restoran koji će služiti takva jela. Koristeći sveže, sezonske sastojke, glavni kuvar će na sajmu demonstrirati ceo proces nastajanja jela na ovaj način. Posetioci će takođe moći da nauče kako da "misle u 3D" tehnologiji i njenom kreativnom potencijalu.

Tokom poludnevne gastronomske konferencije “Press Print to Eat”, polaznici će dobiti praktično iskustvo kako da kuvaju pomoću 3D tehnologije.

U izjavi za medije, Keri Hogart, osnivač 3D Printshow-a, rekao je:

"Gastro revolucija nastavlja da pronalazi, ne samo nove načine na koji se hrana može pripremati, već i potpuno revolucionarnu tehnologiju kojom bi to činila. Od 3D štampača - čokoladnih mašina prilagođenih posebnim prilikama, pa sve do mikro-projektovane štampane hrane. Polako hodamo ka sintezi čitavih obroka."

Neki eksperti predviđaju da će 3D štampa imati potencijal da podstakne revoluciju načina na koji jedemo, nazvavši je budućnošću hrane. Dok drugi idu tako daleko, tvrdeći da će 3D printeri postati uobičajeni u domaćinstvu, baš kao i mikrotalasna.

ChefJet Pro je debitovao kao prvi profesionalni 3D štampač hrane. Dizajniran da pomogne poslastičarima u kreiranju šablona za torte, slatkiše i razne poslastice.

Poslednje u nizu je Foodini, dizajniran od strane kompanije Natural Machines. U pitanju je aparat za domaćinstvo koji omogućva kuvaru da pripremi domaći ravioli ili posebno dizajnirane kolače.

M.G.

Luxury Experience