Ponovo radi „Ruski car“

Čuveni restoran „Ruski car“ svečano je otvoren danas u prisustvu poznatih Beograđana svih generacija. Jedan od najstarijih simbola glavnog grada nakon nekoliko meseci renoviranja ponovo će biti mesto okupljanja, druženja i zabave.

Otvaranju su prisustvovali znameniti Beograđani koji su svojim radom i životom obeležili decenije - Tamara Bakić, Lokica Stefanović, Neven Bošković, kao i poznati stanovnici grada mlađe generacije Danijela Dimitrovska, blogerka Dunja Jovanić, Lav Pajkić i drugi.

Ugostiteljski objekat „Ruski car“ nalazi se u srcu prestonice u zgradi sagrađenoj između 1922. i 1926. godine koja predstavlja spomenik kulture od velikog značaja. U međuratnom periodu restoran je važio za otmeni beogradski lokal u kome su se okupljali predstavnici građanskog društva i intelektualna elita.

Originalni enterijer promenjen je prilikom rekonstrukcije početkom šezdesetih godina 20.veka kada je u ovom prostoru otvoren prvi restoran sa samousluživanjem "Zagreb".

Gosti "Ruskog cara" tokom decenija bili su znameniti pisci, umetnici, glumci, kompozitori, vojni i politički lideri, a omiljeno mesto ponovo otvara svoja vrata za sve one koji žele da osete pravi duh Beograda!