Ponovo otvoren slavni Ferrari restoran

Nakon dvogodišnjeg odsustva, legendarni Ferrari restoran, vraća se na scenu…

Slavni šef sa Mišelin zvezdicama, Masimo Botura, i arhitekta i dizajner, India Mahdavi, udružili su se kako bi redizajnirali Ferrari Ristorante Cavallino u Modeni. Ipak, dok je restoran pre svega poznat po osobama koje su u njemu obedovale, nova iteracija će postati kultni lokalitet, kako zbog gastronomskih đakonija, tako i zbog svog fantastičnog dizajna.

Po prvi put otvoren 1950.godine, odmah prekoputa fabrike slavnog brenda, Cavallino je decenijama postojao kao simbol duboke posvećenosti automobilskog brenda i Emilia-Romanga regiona. Takođe, on je bio omiljeno mesto osnivača Enza Ferarija, koji je neretko ovde dovodio svoje VIP klijente, vozače Formule 1 i gostujuće plemstvo. Enzo je toliko obožavao ovo mesto da se neretko pojavljivao dva puta dnevno, sve do svoje smrti 1988.godine. Restoran je nastavio da radi nakon toga, ali je zatvoren 2019.godine.

Sada, zahvaljujući Boturi i Mahdavi. Cavallino se vraća na scenu. Pariski arhitekta pokušao je da ostane veran korenima restorana, istovremeno ga osvežavajući za novu eru. Glavni prostor sadrži visoki plafon, terakota podove u boji slonovače i crvenim tonovima, kao i zidove okarakterisane panelima od hrastovine dekorisane pikselizovanim vizualima Propinjućeg konja i drugim detaljima.  Enzova privatna soba je takođe sasvim osvežena, a izgleda kao da je upravo napravljena.

Botura, koji je iz Modene, poverio je Cavallinov meni šefu Rikardu Forapaniju. Forapani, koji je radio u Osteria Francescana, fokusirao se na predstavljanje moderne vizije gastronomije ovog regiona, uključujući jela poput tortelinija sa rikotom, puterom i žalfijom, i mnogo toga drugog.

Ferrari Ristorane Cavallino sada je otvoren sedam dana u nedelji, a stolovi se mogu rezervisati putem sajta Ferrari brenda. Takođe, moramo napomenuti da je restoran otvoren nedugo nakon što je slavni brend lansirao svoju prvu modnu kolekciju, što nam govori da Ferrari planira da osvoji čitav naš svet.