Kako izgleda večera u najskupljem restoranu na svetu?

Planirate li prolećni odmor u Dubaiju? Obavezno rezervišite sto u pop-up restoranu Sublimotion.

Kraljica je rekla Alisi: „Pa, ponekad sam verovala u čak šest nemogućih stvari pre doručka." Veče u Sublimotion restoranu ima isti efekat, vrtlog trikova i čarobnjaštva koji vas ostavlja da se pitate „Kako su to uradili?“.

Originalni Sublimotion restoran otvoren je u hotelu Hard Rock na Ibici 2014. godine, stekavši međunarodnu slavu kao restoran sa najskupljim degustacionim menijem na svetu, ali i kao jedna od najsjajnijih večera koju je moguće doživeti.

Restoran Sublimotion otvoren je u Ducaiju u Mandarin Oriental Jumeira u novembru 2021. na samo tri meseca, ali zbog popularnosti i potražnje, restoran je odlučilo da ostane do 4. maja. Nakon toga Sublimotion će se vratiti na Ibicu baš na vreme za otvaranje letnje sezone.

Sublimotion je zamisao Paka Roncera, kuvara sa dve Michelin zvezde i vlasnika restorana Paco Roncero i Eduarda Gonzalesa, suosnivača i kreativnog direktora agencije Vega Factory.

Multisenzorna večera u Sublimotionu najbliži je srodnik „gastroteatra“: ograničen broj gostiju (samo 12), visoka kuhinja i ništa manje visoka tehnologija. Sala nalik kapsuli stvara impresivno iskustvo sa panoramskim ekranima i slikama koje se projektuju na svaku površinu restorana, od zidova do stolova, kontrole temperature, mirisa i muzičke pratnje.

Na ulasku, okruženje nalik zvučnoj sceni je osvetljeno i potpuno belo, a ime svakog gosta projektovano je na stolu. To je poslednji dah smirenosti pre nego što počne vesela dvosatna ekstravaganca. Svaki član tima izvršava sinhronizovano svoju ulogu, a svaka akcija se ogleda sa obe strane trpezarijskog stola. U kombinaciji sa spretnim korišćenjem projekcija, osvetljenja i brzih instalacija, iskustvo je vrtoglavo.

Zidovi postaju crveni sa pokretnim cvetom sakure, a kuvari sastavljaju jela u sinhronizaciji sa navedenim sastojcima koji se vide na zidovima. Kasnije, dok se čini da se soba spušta kroz zemljinu koru, spuštajući goste u bukvalno paklenu kuhinju, Sublimacioni đavo pleše oko stola, a svaki pokret stvara plamen preko zidova.

"Britney Spears Toxic" se čuje u pozadini dok se soba pretvara u kabinu aviona gde će vas na poslužavnicima u stilu ekonomske klase dočekati jastog i kavijar. Kuvar okreće džinovsku glavu ajkule koja se otvara i otkriva tunjevinu koja će biti isečena i servirana.

Veče kulminira u pomami disko ludila osamdesetih sa primesama magije Povratka u budućnost: zamislite čaše koktela u obliku Rubikovih kocki kako se naizgled mešaju na stolu, samookretne gramofone i eksplozije konfeta, sve uz pulsirajući soundtrack. Srećom, Sublimotion takođe ima sopstvenu terasu pored plaže na koju možete da se opustite pre nego što krenete kući - savršeno okruženje za apsorbovanje onoga što ste upravo iskusili.

Što se tiče gastronomije, set meni restorana uključuje 10 jela. Kuhinja restorana se čuva u najstrožoj tajnosti i opisuje se kao „internacionalna“. Večera u Sublimotionu košta 1500 evra i ovo je restoran sa najskupljim obrocima u svetu sa sesijama koje se održavaju dva puta dnevno: u 19:00 i u 21:30.

Dakle, ako želite novo iskustvo, predlažemo da ovaj restoran uvrstite na svoju listu prilikom posete Dubaiju.