Otkrivamo: pet najboljih restorana na svetu

Više puta smo pisali o najboljim restoranima sveta, koji se izdvajaju po svom ambijentu, uslugama i veličanstvenoj hrani…

Pet restorana o kojima dnaas govorimo dobili su zvanje najboljih na svetu iz više razloga, koje možete otkriti zapravo, tek onda kada ih posetite.

Turk Fatih Tutak, Istanbul

Savremena turska kuhinja je uzbudljiva i puna ukusa, a šef Fatih Tutak predvodi ovo elegantno zdanje. Starinske tehnike i lokalni sastojci susreću se sa njegovim globalnim iskustvom, a spoj koji na taj način nastaje, ostavlja trajnu uspomenu.

Davies and Brook, London

Švajcarski maestro Danijel Ham, predvodi ovaj restoran sa Art Deco ambijentom, koji u svom meniju sadrži veličanstvene verzije klasičnih jela. Takođe, tu su i nove kreacije, koje će vas takođe oduševiti.

Mimi’s, Sidnej

Tek nekoliko restorana u Sidneju se može nadmetati sa ambijentom koji nudi Mimi’s. Od svoje otvorene kuhinje, veličanstvenog pogleda na plažu i vrhunskog umeća šefa Džordana Tofta, ovaj restoran je brilijantan u svakom smislu reči.

Lola, Kopenhagen

Šef Kamila Seidler predvodi društveno odgovorni Lola restoran, koji nije ni nalik bilo kom drugom u Kopenhagenu. Sam ambijent restorana je zaista nesvakidašnji, dok jela koja se u njemu služe dolaze inspirisana čitavim svetom.

Ticuchi, Meksiko Siti

Šef Enrike Olvera, koji predvodi restorane Cosme i Alta u Njujorku, transformisao je svoj prostor u prestonici Meksika. Ovaj bar, sa uglađenim prostorom za sedenje ponudiće vam fantastične koktele i interesantni gastronomski meni, koji slobodoumno tumači tradicionalne đakonije.