Otkrijte restoran koji menja glavnog šefa na svakih šest meseci

Viseći drveni paravani i vertikalna vegetacija, glavni su dekor ovog restorana u Tel Avivu, koji je kreirala izraelska arhitektonska kompanija, Kimmel Eshkolot Architects...

Nazvan L28 po svojoj lokaciji u živahnoj Lilienblum ulici ovog grada, prostrani enterijer restorana podeljen je drvenim panelima, kako bi se jasno definisale njegove raznolike funkcije.

Drveni paravani vise sa plafona, gde su takođe kreirani kako bi se kreirali viseći lukovi i particioni zidovi koji komuniciraju sa različitim odeljcima za sedenje unutar prostora duple visine. Serija prostora za sedenje koristi se za sastanke, a aranžirana je preko izdignute platforme koja oivičava uličnu fasadu restorana. Ovde se iznad sedišta nalazi zavesa napravljena od komada drveta, koja može biti spuštena ili podignuta, u zavisnosti od potrebe za privatnosti.

Drugi deo visećih drvenih komada visi u lučnoj formi iznad bara i kuhinje, dok treći formira ogradu za stepenište. Gustina i pozicioniranje drveta na svakom panelu kreira interesantne dezene, dok istovremeno kontroliše svetlost i poglede.

Glavni odeljak za sedenje vidljiv je iz svih uglova i razmešten je oko otvorene kuhinje i bara. Privatni trpezarijski prostor za događaje nalazi se na nivou mezanina iznad kuhinje.

Kimmel Eshkolot Architects studio želeo je da koristi prirodne i tople materijale, poput prethodno pomenutih drvenih panela i kožne tapacirunge unutar ovog prostora. Ovi topli, organski elementi su u savršenom kontrastu sa uglađenim podom, crnim, čeličnim gelenderom i panelima.

Arhitekte su takođe inkorporirale zeleni zid u zadnjem delu restorana, dok je nekoliko polica sa biljkama i začinima smešteno ispred bara i kuhinje, gde se biljke koriste za pravljenje pića. Urbana farma razvijena je na krovu građevine u kojoj se resotran nalazi.

Inače, ovaj restoran će imati drugog glavnog šefa na svakih pola godine, a na meniju će se nalaziti samo jela koja se prave uz pomoć lokalno uzgojenih sastojaka, dok ista priča važi i za vina. Ovaj koncept je prvi svoje vrste u ovoj zemlji, sa dugotrajnim ciljem promovisanja mladih kuvara u usponu, koji inače ne bi imali priliku da otvore svoj restoran.

Foto: Amit Geron

Luxury Experience