Ooh La La! Louis Vuitton otvara sezonski restoran u Sen Tropeu

Večerajte sa stilom u najnovijoj verziji pop-up restorana luksuzne modne kuće.

Louis Vuitton, svetski poznata luksuzna modna kuća, ponovno je otvorila svoj sezonski restoran u Sen Tropeu, na azurnoj obali Francuske koji je udaljen samo nekoliko koraka od prodavnice brenda, koja se nalazi u okviru hotela White 1921.

Zvanično nazvan „Arnaud Donckele & Maxime Frédéric at Louis Vuitton“, restoran je nazvan po kuvaru i poslastičaru koji upravljaju njegovim menijem. Obojica poreklom iz Normandije, preuzeli su uzde restorana prošle sezone da bi suštinski prepravili njegov meni.

Donkel je najmlađi kuvar u istoriji kome su dodeljene tri Michelin zvezdice i nastojao je da koristi lokalne sastojke za pravljenje jela koja su istovremeno rustična i kreativna, i koja odražavaju regiju u kojoj se nalazi Sen Trope. Među ponudom menija su gambori koje se služe uz sorbet, pečena piletina sa povrćem i i mousseline krompir, bogata i kremasta varijanta pire krompira. Frederik, u međuvremenu, koristi svoj talenat da ponovo osmisli bezvremenske francuske deserte, poput pavlove od malina ili sladoled torte napravljene od posebne vrste sira od kravljeg mleka.

I nijedan pop-up restoran Louis Vuitton ne bi bio potpun bez nekog besprekorno šik stila. Prihvatajući svoju lokaciju na moru, modna kuća se odlučila za atmosferu odmarališta sa nameštajem od ratana tapaciranog kultnim motivima brenda Monogram u narandžastim nijansama.

Oni koji večeraju u restoranu će to činiti u novoj kolekciji Louis Vuitton Art de la Table koja je izrađena od finog ekstra belog porcelana sa motivima koji obuhvataju sve elemente tropskog raja: cveće, korale i morske zvezde. Tanjiri, činije, šoljice su upareni sa ručno tkanim prostirkama od rafije koje imaju narandžaste detalje i vezeni cvet LV monogram.

Luxury Experience