Novi restoran brenda Gucci u Seulu je remek delo fine kuhinje

Osteria da Massimo Bottura je upravo otvorio svoja vrata!

Gucci je otvorio novi restoran pod nazivom Osteria da Massimo Bottura u Seulu, glavnom gradu Južne Koreje, što predstavlja treći restoran ove kuće slične filozofije i sadržaja - izvan Italije, nakon Beverli Hilsa i Ginze. Okruženje visoke estetike već je počelo da dočekuje svoje uvažene goste!

Restoran se nalazi na poslednjem spratu kultne prodavnice Gucci Gaok u okrugu Itaevon. U pitanju je zdanje koje na najsofisticiraniji način kombinuje modernu dekoraciju sa dozom klasične arhitekture, kojoj italijanska kuća ostaje verna.

Kratkim pogledom na impresivne prostore možemo primetiti da je karakteristična zelena boja modne kuće dominantna u različitim uglovima i upotpunjena raznim smelim nijansama. Pored zelene, crna se sjajno kombinuje sa nijansom kafe stvarajući savršeno harmoničan rezultat.

Prirodni elementi su podjednako dominantni u celom restoranu. Predimenzionirane sobne biljke dale su "dah" svežine dizajnu restorana, idealno dopunjujući ceo koncept.

Pored dekorativnih elemenata koje smo već pomenuli, u prostoru se mogu naći i vintage elementi, poput impresivnih ogledala u srebrnoj i zlatnoj boji. Njihovo prisustvo u prostoru dokazuje kako se metalik i različiti oblici i stilovi mogu kombinovati jedni sa drugima, u ambijentu koji se već na najsavremeniji način približava maksimalizmu. Ipak, nismo mogli da ne pomenemo da su mnogi zidovi „odeveni” tapetama zemljanih tonova i sa prikazima prirodnog okruženja koji su se „povezali” sa ostatkom enterijera.

Meni restorana je pripremio kuvar Masimo Botura i uključuje poznata jela kao što su Emilia Burger i Tortellini sa kremom Parmigiano Reggiano. Korejski influenseri obožavaju jela kao što su Seul Garden i Summer in Adriatic, a svi gosti mogu uživati u hrani uz raznovrsna pića, uključujući vina i koktele. Unutar restorana nalazi se privatna trpezarija koja se krije iza vitraža. Prostor nazvan Room of Mirrors, može da primi do osam gostiju i ukrašen je tapetama Gucci brenda.

Novi restoran Gucci u Seulu je raj ukusa i jedinstvene arhitekture, vredan posete bar jednom u životu!

Luxury Experience