Novi izgled Kadeau restorana

OEO Studio radio je sa paletom tamnih tonova i zemljanih nijansi, kako bi redizajnirali enterijer restorana u Kopenhagenu, koji je ovenčan Mišelin zvezdicom…

Lokalni studio za dizajn enterijera kreirao je izgled Kadeau restorana, kada je prvi put otvoren 2015.godine, ali su mu se sada ponovo vratili, kako bi mu podarili promenu ambijenta. Novi enterijer koristi isti dizajnerski jezik, ali stvara toplije i taktilnije iskustvo za svoje goste, kombinujući nijanse tamnosive i crvene boje, sa materijalima kao što su mesing, terakota i hrastovima.

“Originalni dizajn je bio upravo ono što smo zamislili, ali kao dizajner, uvek pronalazim stvari koje bih uradio drugačije, kada bih dobio priliku za to”, objašnjava su-osnivač studija, Tomas Like.

“Kada je glavni šef Nikolaj Noregard zvao, pomislio sam da je sada pravo vreme za poboljšanja i kreiranje daleko boljeg iskustva za goste, sa više harizme i gostoljubivosti”, dodao je. Redizajn je najavljen i pre nego što zakoračite u restoran – njegova nekada plava vrata sada su dobila nežnu, crvenu nijansu. Kako biste ušli, morate pozvoniti na vrata i sačekati da vas neko pozdravi.

U enterijeru, prostori su malo drugačije konfigurisani i stilizovani. Loža je sada veća, sa crvenim zidovima koji odgovaraju ulaznom delu. Mutina peščane Celosia cigle kreiraju cik-cak dezeniranu pozadinu u ovom prostoru, nudeći teksturalni kontrast Kolumbina ciglenim podovima. Sedalni deo je ovde akcentovan tamno tapaciranim banketom, drvenim stolicama i tronošcima koji su pokriveni felcom. Drugi detalji uključuju mesingane komade rasvete skandinavskog brenda Astep i koloritne stlike teheranskog umetnika, Faršada Farznakije.

Osim toga, od OEO Studija je traženo da kreiraju sasvim novi prostor – privatnu trpezariju, sa dovoljno mesta za 14 osoba. Ovaj odeljak definisan je velikim trpezarijskim stolom, koji je kreiran upotrebom jednog komada Dinesen drveta. Stolice su delo samog studija, a proizvodi ih kompanija Gubi. Tu je takođe i otvorena servisna kuhinja, kao i ormarić ispunjen prezerviranim voćem, biljem i vinima.

U glavnoj trpezariji, tamni zidovi pomažu u kreiranju udobnije atmosfere. Ovde možemo videti konobarske stanice od hrastovine sa površinama od granita, dok je i vinska soba takođe kreirana, sa vratima i prozorima od livenog gvožđa.

“Kadeau i ljudi koji stoje iza ovog projekta imaju posebno mesto u našim srcima, zbog čega smo ekstremno ponosni na naš doprinos ovom prostoru”, izjavio je Like.

Foto: Michael Rygaard.