Neobično i bezbedno iskustvo obedovanja

Uz globalnu pandemiju koja nam je nametnula pravila društvene distance, obedovanje u restoranima više nije isto…

Ipak, alternativu koja nam je preko potrebna, pruža nam Hashiri, suši restoran sa Mišelin zvezdicom, koji sada nudi svoj dekadentni omakase meni svojim gostima, unutar neobičnih geodetskih kupola.

Gardene Iglos, ove kupole nude dovoljno mesta za četiri osobe tokom dvosatnog omakase menija sa četiri obroka. Bukiranje ovog ekskluzivnog iskustva obedovanja trenutno je otvoreno i koštaće vas 1.400 dolara. Imajući bezbednost na umu, ovaj restoran je pozicionirao burad i kanape kako bi jasno odvojio sve kupole, sa sanitarnim protokolima koji se strogo poštuju.

Komentaršiću ovu uslugu, menadžer Hashiri bara, Keničiro Matsura, izjavio je: “Želeli smo da nastavimo da nudimo naše prefinjeno isksutvo obedovanja, uz bezbednost i mir. Mint Plaza u San Francisku je fenomenalni prostor, pa su ove kupole jednostavno idealno rešenje”.

Hashiri nije prvi restoran koji je uvrsio ovu uslugu u svoju ponudu, kao odgovor na pandemiju. ETEN, veganski restoran u Amsterdamu predstavio je staklene strukture ranije ove godine. Ako ništa drugo, korona virus je naveo restorane da izađu iz svoje zone komfora.