Neobični restoran za goste željne uživanja

Kao što i sami znate, prošla godina donela nam je talas promena u svim aspektima naših života, pogađajući na poseban način industriju restorana…

Na neki način, možemo čak i reći da je ova loša situacija probudila kreativnost u brojnim ljudima, pa smo tako imali priliku da vidimo mađarski restoran preseljen u panoramski točak kako bi se omogućilo praktično fizičko distanciranje, Airbus A380 pretvoren u prefinjenu destinaciju za obedovanje i geodetske kupole transformisane u privatne kabine za uživanje. Ipak, nijedan od navedenih primera nije ni blizu 50%Cloud.Artis Lounge restoranu, koji je nastao kao delo Cheng Chung Design Hong Kong studija, a koji se nalazi u kineskoj Junan provinciji, u gradu Dongfengjun. Možemo slobodno reći da ovaj restoran deluje kao da je potekao iz neke fiktivne sage, sa svojim enterijerima od cigle koji su nalik pećinama, impresivnim strukturama koje potpisuje lokalni umetnik Luo Ksu i mnogim drugim elementima.

Pečurkaste građevine od crvene cigle nastale kao delo pomenutog umetnika, podarile su čitavom ovom prostoru interesantni izgled sa promenljivim visinama i širinama. Nijedna čelična greda niti ekser nisu korišćeni za kreiranje čvrstih fasada i zaobljenih kontura, osim u vijugavom ramu vrata koji pozdravlja svakog gosta sa izobiljem ambijentalnog, prirodnog sveta.

Čelični paneli vode posetioce prema enterijeru i prihvataju ulogu umetničke galerije, predstavljajući neka zaista intrigantna dela. Nameštaj restorana je poprilično običan, kako bi se uklopio sa enterijerom, a kreiran je po meri, zajedno sa nekim glomanzijim strukturama, čiji dizajn potpisuje CCD i umetnik Qi Songtao.

Glavni trpezarijski prostor okupira veći deo restorana i prostire se na preko 330 kvadrata, nudeći dovoljno mesta za pedeset dve osobe. Umirujuće boje i zaobljena tela komplementiraju prirodnoj formi građevine, zajedno sa glomaznim abažurima od pletenog pruća, koji nežno rasipaju svetlost po čitavom prostoru.

Manji odeljak restorana, koji meri 121 kvadrat namenjen je privatno organizovanim prilikama, a sa velikim uspehom stvara razigrano okruženje koje će oduševiti svakog gosta. Stolice u ovom delu tapacirane su plavom, sivom ili oker tkaninom, ili su pak prekrivene braon kožom, kako bi se savršeno uklopile sa enterijerom od crvene cigle.

Skulptura ljudske glave smeštena unutar restorana simbolizuje mudrost čoveka, a inspirisana je turističkom atrakcijom Buddha Hand, koja se nalazi u Mile gradu.