Michelin je prepoznao magiju Enso restorana u Beogradu

Više slika

Više slika

Prepoznat od strane Michelin Guide Belgrade za tekuću godinu, Enso restoran je još jednom potvrdio svoje visoko mesto među najboljim restoranima srpske prestonice.

Ovaj restoran je posvećen stvaranju gastronomskih remek dela uz kombinacije najrazličitijih ukusa, originalnih recepata i spoja vrhunskog kulinarstva i umetnosti u savršena jela. 

Njihov kulinarski tim prati trendove, ali ih i stvara. Šefovi Nedeljko i Uroš su svojom stručnošću i kreativnošću kreirali meni koji je srpsku gastronomsku scenu izjednačio sa svetskim uzorima. Meni je sezonski, menja se na 6 meseci i sastoji se od sezonskih i svežih namirnica iz lokalnog uzgoja, najvećeg kvaliteta.

Pojam Enso predstavlja jednim potezom ruke nacrtan krug, koji je sadržan u logou restorana.

On označava trenutak kada je um slobodan i dozvoljava telu da nesputano stvara. Tako je značenje imena restorana odredilo i njegovu filozofiju. Stvaralački proces ne poznaje granice, pa iako je osnova Enso kuhinje moderna francuska škola, jaki su uticaji srpske, italijanske i orijentalne kuhinje.

Od skoro, Enso restoran je, zajedno sa još 13 restorana iz Beograda uvršten u MICHELIN vodič, koji po prvi put ove godine obuhvata i srpsku prestonicu. 

“Beograd je odavno trebalo da se nađe u Mišlenovom vodiču i drago mi je što se to konačno desilo. Naš cilj je da dobijemo Mišelin zvezdicu i ovo je prvi korak ka tome. Verujemo da će ovo dodatno podići vidljivost restorana i da ćemo u toku 2022. dobiti i tu prvu zvezdicu”, kaže vlasnik restorana Enso Miša Relić.

U ovom spektakularnom beogradskom restoranu se možete upustiti u gastronomsku avanturu i proputovati svet kroz neponovljive kombinacije ukusa, ali i uživati u kvalitetnom odabiru muzike, kome se posvećuje velika pažnja.

“Verujem da je za Enso atraktivno i to što se nalazi pored kluba Bitefartcafe, pa naši gosti neretko nakon večere pređu na svirku ili koncert neke domaće ili insotrane zvezde. Muzika je jako bitna za mene, tako da sam želeo i da muzika ima bitno mesto i u Ensu. Subotom naši gosti mogu uživati u fenomenalnom odabiru muzike sa vinila našeg DJ-a, a neretko i sam umešam prste u odabir muzike,”dodajte Relić.

Evidentno je da Beograd lagano prestaje da prati trendove svetske kulinarske scene i počinje da u njoj ravnopravno učestvuje, te restorani poput Ensa predstavljaju budućnost turističke ponude glavnog grada.

Luxury Experience