Merito - romantični restoran u srcu Lime

Ovaj restoran u Limi nastao je kao delo lokalnih studija Ghezzi Novak i Blanco, a predstavlja romantično gnezdo, dekorisano prirodnim materijalima koji reflektuju autentičnost hrane…

Merito restoran skoro je otvoren u Baranko distriktu prestonice Perua, a taj deo grada je inače poznat po svojoj umetničkoj sceni i noćnom životu. Servirajući lokalnu kuhinju, restoran je smešten unutar starinske zgrade, okupira dva sprata i diči se kompaktnim planom prostora.

“Merito je intimno iskustvo, gde se hrana i arhitektura razumeju i predstavljaju istu ideju”, stoji u opisu projekta. Ušuškan iza drvene fasade, prostor u kom se sada nalazi restoran imao je više upotrebnih svrha tokom vremena, što je rezultiralo sa nekoliko intervencija u njegovom rasporedu.

Timovi koji su radili na ovom projektu, skinuli su sve što se moglo skinuti kako bi ogolili zidove oivičene ciglama. Ta površina ostala je otvorena u nekim delovima, dok su drugi pokriveni drvetnim daskama i panelima.

Na donjem nivou nalazi se centralno crno kuhinjsko ostrvo, koje dele posetioci i osoblje restorana. Hrana se upravo tu priprema, upotrebom opreme koja se nalazi iza. Tradicionalniji prostor za obedovanje nalazi se na gornjem nivou i nudi stolove različitih veličina, pozicioniranih oko drvenog banketa sa tri strane prostorije.

“Prvi sprat fokusiran je na akciju, sa centralnim stolom koji je kuhinjski i trpezarijski istovremeno. Drugi sprat je posvećen miru, sa klupom koja se obmotava oko njega i papirnim lampama koje umekšavaju svetlost”, kažu iz studija.

Rasveta je na oba nivoa prigušena, kreirajući toplu atmosferu sa bež i braon paletom materijala.

 

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Lifestyle