Mediteranski restoran u istorijskom centru Sankt Peterburga

U centru Sankt Peterburga otvoren je restoran mediteranske kuhinje Monza.

Nalazi se u zgradi iz XVIII–XIX veka, koja je arhitektonski spomenik, stoga je jedan od glavnih zadataka studija Modgi Group bio da obnovi istorijske detalje i učini ih delom novog koncepta enterijera.

„U toku radova obnovljeni su svodovi od cigle, stubovi i lukovi. Želeli smo da sve ovo ne samo sačuvamo, već i naglasimo tehnikama ukrašavanja“, kažu dizajneri.

Prostor je podeljen na dva dela. Prvi je pogodan za ručkove i večere sa voljenima, a drugi je dizajniran za zabave i događaje. Po ulasku u restoran gostima se predstavlja simetrična kompozicija, u čijem centru se nalazi kompozitna sofa sa stolovima i glomazni luster.

Luster je glavni akcentni element u enterijeru. Struktura suspenzije od pet metara sastoji se od metalnih krugova i LED dioda. Vidljiv je sa ulice i uveče restoranu daje poseban šarm.

U centru druge sale nalaze se slobodna sedišta koja se mogu menjati u zavisnosti od događaja. Svi stolovi su okrenuti prema bini, a posebnu pažnju privlače polukružne sofe uz zid, dizajnirane za veća društva.

Kako su zamislili dizajneri, restoran je trebalo da liči na kutiju sa nakitom i dragim kamenjem. „U dekoraciji smo koristili mermer različitih nijansi i bakarne detalje koji se kao tanka nit provlače kroz ceo prostor. Takođe u enterijeru ima mnogo ogledala i sjajnih površina koje podržavaju ideju kutije za nakit“.

„Nismo manje pažnje posvetili paleti boja“, nastavljaju dizajneri. „Sofisticirane nijanse bordo i zelene, baršunaste tkanine i klasična kombinacija crne i bele su pomogli da se stvori atmosfera plemenitog luksuza.“

Tokom dana restoran svojim gostima nudi gastronomsko putovanje Mediteranom. Na meniju su jela iz Italije i drugih evropskih zemalja u autorskom izvođenju. Uveče, Monca se transformiše: u prvoj sali očekuje vas elegantna večera, dok je druga sala sa potpuno opremljenom binom u punom jeku sa bogatim i originalnim šou programom. Živa muzika, pozorišni umetnici među gostima i neočekivani nastupi - sve ovo je „Monza Art Show“.

Luxury Experience