Maya Altitude: restoran sa pogledom na senzualni Mon Blan

Prelepo okruženje koje se pretvara u vrhunsko zimsko mesto.

Smešten u francuskim Alpima na nadmorskoj visini od 2.300 metara i u srcu doline 3 Valleys, Maya Altitude je najnoviji dodatak Maya Collection, lancu restorana sa sedištem u Monaku.

Maya Altitude je restoran nalik brvnari sa toplom atmosferom, idealan za sklonište tokom hladnog zimskog dana. Ima zadivljujući panoramski pogled na francuske Alpe i Mon Blan, u kom gosti mogu uživati dok se opuštaju na ležaljkama na terasi i slušaju muziku tokom celog dana.

Živopisni dizajn enterijera inspirisan Tibetancima potpis je arhitekte iz Hong Konga, Sylvestre Murigneux, koji je već dizajnirao Refuge de la Traye i Maya Bay, dva druga kultna obeležja kolekcije Maya.

Inspirisan tradicionalnim planinskim pejzažima, Sylvestre Murigneux kreirao je neobičan enterijer izgrađen oko himalajske teme koja je interpretirana na moderan način koristeći svetle boje i prirodne materijale kao što su drvo, vuna i kamen. Kombinujući zanatsku i modernu izradu na različite načine, dizajner je stvorio neočekivano okruženje sa besprekornim kombinacijama, zadržavajući atmosferu topline i udobnosti.

Restoran je uređen u tonovima žute, zelene, crvene, bele i plave, koji podsećaju na boje tibetanskih molitvenih zastava. Ove boje su kombinovane na stolicama stvarajući razigrano raspoloženje. Arhitekta se takođe u velikoj meri fokusirao na estetiku na bazi drveta, radeći i sa organskim i geometrijskim linijama.

Umetnost grnčarije se tumači kroz niz visećih vaza, dok su velika švajcarska zvona okačena iznad stolova. Šarena atmosfera nastavlja se na terasi koja je opremljena foteljama i klupama. To je savršeno mesto za uživanje u slikovitim vrhovima prekrivenim snegom od doline Belleville do Val Thorens.

Otvoren od 9 ujutru do zatvaranja staza, restoran Maya Altitude može da primi do 300 ljudi. Meni je osmislio Stefan Despre, glavni kuvar kompanije Maya Altitude, u saradnji sa kuvarom sa Michelin zvezdom Akrameom Benalalom. Sa direktnim pogledom iz trpezarije, peć na ćumur se nalazi pored podruma suhomesnatih proizvoda. Od predjela do deserta, Maya Altitude nudi bogato kulinarsko iskustvo koje uključuje izbor jela i priloga, kao što su goveđa rebarca na žaru, pljeskavica od jastoga, brokoli na žaru i sveži tartufi.

Za one koji vole slatkiše, tu su poslastice sa cvetovima pomorandže ili slatkim kestenom, čokoladom i klementinom. Na meniju su i neki od brendiranih recepata iz kolekcije Maya, kao što su salata od govedine Thay May Bay Monako, kari od zelenog povrća iz restorana Maya Jah i italijanski sladoled Maya Maya Monako. Pored toga, Maya Altitude svojim gostima nudi ekskluzivni snek bar koji uključuje supu od svežeg povrća i dimljenog lososa za ručak.

Otkrijte više fotografija u galeriji!