Maštoviti restoran u srcu Dablina

Predimenzionirane lizalice u formi lampi i interesantan ulazni deo, čine ovaj restoran smešten u Dablinu, jednim veoma maštovitim mestom…

Cinnamon, kako se ovaj restoran zove, pre nego što je transformisan od strane Kingston Lafferty Design, bio je prostor bez karaktera, a sada je sve sem toga. On predstavlja svojevrsnu proslavu razigranosti i humora, inspirišući se nadrealnim umetničkim delima i jarkim, psihodeličnim enterijerima.

Kuhinja restorana smeštena je na nivou mezanina u zadnjem delu prostora, ostavljajući dramatični trpezarijski prostor duple visine u samom ulaznom delu. Sa plafonima visine 4 metra, dizajnerski studio je želeo da učini da se posetioci osete kao lutke – minijaturno.

To je dodatno akcentovano brojnim drugim detaljima. Sa jedne strane prostora nalazi se glomazni servisni šank gde se pripremaju i preuzimaju narudžbine za poneti – njegova zaobljena baza odevena je u mint zelene pločice, dok je gornji deo napravljen od smaragdnog mermera.

Iza njega nalazi se nekoliko ništa, koje su ukrašene pastelno obojenim ornamentima, dok se na drugoj strani prostorije nalazi veliki banket, ukrašen tirkizno plavim tapacirungom. Malo dalje od toga, nalazi se zid dekorisan redovima velikih, okruglih diskova koji bi trebalo da asociraju na v eliku dugmad.

Kružna forma takođe je dobiola svoj eho u delovima poda i glomaznim belim lampama, koje nas asociraju na velike lizalice. Zajednički sto okružen tamno crvenim stolicama postavljen je naspram centralne particije, koja je pokrivena glaziranim pločicama. Dalje od toga, nalazi se serija intimnih prostora za sedenje, koji su ušuškani ispod kuhinjskog mezanina.

Maštovit ambijent poput ovog svakako je poziv za uživanje u lepšoj strani života.

Foto: Ruth Maria Murphy.