Maštoviti dizajn restorana u Pekingu

Dizajnerska kompanija Catanian skoro je završila svoj rad na Tingzhen Beef Rice Noodles restoranu, smeštenom u Pekingu…

Klijent je želeo da prenese jedinstveni ukus činije nudla sa govedinom kojih se seća iz detinjstva, u čast svoje bake. Duboko dodirnuti pričom klijenta, dizajneri su kreirali zaista nezaboravno iskustvo obedovanja. Kada su birali svoj pristup ovom projektu, odlučili su da restauriraju njegov orijentalni duh.

Funkcionalni prostor restorana, bez kuhinje, obuhvata nešto manje od pedeset kvadrata, što je stvorilo pravi izazov dizajnerima, koji su želeli da stvore fantastične prostorne efekte, evocirajući duboka osećanja u sasvim ograničenom prostoru. Ljubav koju je klijent gajio prema i činjenica da je nasledio njen recept inspirisali su centralni ukras restorana, kreiran u formi kristalizvovane činije nudli. Dramatična skulptura osvetljava prostor i kaskadno pada preko gostiju tokom večere.

Svetlosna i kratkotrajna skulptura kreira prostorne efekte u restoranu, zauzimajući najveći deo plafona. Apstraktna skulptura deluje kao da sija naspram tamnih površina u svojoj pozadini, zbog čega izgleda kao da izbija iz središta restorana. Čitav prostor je ukrašen estetikom kineskog stila. Iako je enterijer implicitan, on je dovoljno moćan da inspiriše i probudi iščekivanja. Što se tiče prostorne forme i ritma, dizajner je napustio konvencionalne pristupe kreaciji, lišavajući prostor stilizovanih simbola.

Kada gosti sednu i počaste se jednom činijom nudli koje sa sobom donose i dozu uspomene, oni postaju totalno obuhvaćeni ambijentom i iskustvom unutar prostora. Vreme u ovom restoranu postaje velika neograničena mreža, gde ljudske emocije, nade i žaljenja bivaju ispreplitani.

 

Luxury Experience