Louis Vuitton je otvorio restoran u srcu Sen Tropea

Ovog leta, Louis Vuitton će otvoriti restoran u glamuroznom gradu na Francuskoj rivijeri poznatom po svojoj klijenteli, vrhunskim klubovima na plaži i užurbanom noćnom životu.

Dok je modna kuća otvorila kafić na vrhu svoje prodavnice u Osaki u Japanu u januaru 2020., ovo je njen prvi samostalni restoran na svetu.

Postavka je očekivano glamurozna, a Louis Vuitton preuzima terasu u hotelu White 1921. Smešten je tačno na Place de Lices, kucajućem srcu Sen Tropea gde se nalazi bistroi sa crvenim stolicama, luksuzne prodavnice i gde se određenim danima održava pijaca na kojoj se prodaje sve, od bageta, preko antikviteta, do peškira za plažu.

Na čelu restorana biće kuvar sa Michelin zvezdom Mori Sako, šef MoSukea u Parizu. Njegov meni će prikazati mešavinu afričkih, japanskih i francuskih savremenih kulinarskih uticaja - odražavajući ulogu Sen Tropea kao destinacije za dobrostojeće putnike iz celog sveta.

Među delikatesima u ponudi su ekiben, tapas meni i tradicionalna jela od jaja, vegetarijanski takosi od patlidžana, rakovi uz salatu od sirovog komorača i manga...

Što se dekoracije tiče, restoran izgleda vrlo glamurozno. Ukrašen je cvećem Monograma i posebno redizajniranim komadima iz kolekcije Objets Nomades. Njegova idilična lokacija na kultnom Place des Lices dodatno donosi primorskom šarmu zajedno sa mirom i tišinom koji upotpunjuju postavku.

Restoran Louis Vuitton otvorio je vrata za javnost 17. juna 2022. Da li ste spremni za luksuzno gastronomsko iskustvo?

Luxury Experience