7 vrhunskih chefova spremaju senzacionalni gastronomski spektakl samo za vas!

U lošinjskom Boutique Hotelu Alhambra od 20. do 22. maja održaće se ekskluzivan i nezaboravan gastronomski spektakl pod nazivom „Epicurean Weekend Extravaganza“...

Gurmane koji će posetiti ovaj događaj očekuje ekstravagantno hedonističko iskustvo u izvedbi zvezdanog ansambla sedmorice vrhunskih chefova na jednako zvezdanoj „pozornici“ – u slikovitoj uvali Čikat gde su smešteni Boutique Hotela Alhambra, jedan od deset najboljih evropskih hotela i njegov signature restoran Alfred Keller. Treba istaknuti da je Alfred Keller dobitnik prestižne Michelinove zvezdice i da ga je cenjeni Gault & Millau ocenio s visokih 16.5 bodova. Značajnu ulogu u celokupnom događaju imaće i njegov chef Michael Gollenz, kome je Gault & Millau nedavno dodelio prestižno priznanje „Veliki chef sutrašnjice“.

Ovaj jedinstveni gastronomski događaj započeće u petak, 20. maja, upravo u restoranu Alfred Keller, s večerom u šest gangova. U pripremi ovog po mnogočemu jedinstvenog gourmet iskustva domaćinu Michaelu Gollenzu i njegovom mentoru, nagrađivanom velemajstoru s dve Michelinove zvezdice, Christianu Kuchleru, pridružiće se još dvojica vrhunskih chefova – Matija Bogdan iz zagrebačkog restorana Mano i Marcin Przybysz iz varšavske Epoke, takođe jedan od chefova s Michelinovom zvezdicom. Chefovi Gollenz i Kuchler svojim su izvanrednim kulinarskim kreacijama razveselili nepca brojnih gurmana koji su posetili restoran Alfred Keller, a u saradnji sa chefovima Bogdanom i Przybyszom zasigurno će gostima ponuditi istinsku gastronomsku senzaciju.

Subota je rezervisana za iskustvo o kom mnogi sanjaju. Na plaži ispred Boutique Hotela Alhambra, sa svetlucavim tirkiznim morem u pozadini i uz veličanstveni zalazak sunca, subotnja večera u Alhambra Beach Clubu oduševiće goste šampanjcem, kavijarom i senzacionalnim jelima koja će za njih pripremiti tri chefa čiji su restorani nosioci ukupno četiri Michelinove zvezdice i dobitnici ukupno 54,5 bodova Gault & Millaua. Elegantnu sedeću večeru pored mora, koju će pratiti zvuci harfe i violine, kreiraće Max Natmessnig (Chef’s Table Rote Wand), „Najbolji chef 2022. godine“ prema Gault & Millau Austria, Peter Hagen (Restaurant Ammolite Rust) i ranije spomenuti Christian Kuchler (Taverne zum Schafli Wigoltingen), koji se mogu pohvaliti s po dve Michelinove zvezdice.

Savršen vikend u jednoj od najlepših mediteranskih uvala zaokružiće vibrantno nedeljno veče koje će biti prožeto zabavom, a sedam spomenutih slavnih chefova goste će povesti u nezaboravnu gastronomsku avanturu. Večera će se odvijati u ekskluzivnom ambijentu luksuzne vile Captain's Villa Rouge, odnosno na posebno osmišljenim stanicama u unutrašnjosti i okruženju ovog lošinjskog bisera, a ovo izvanredno iskustvo biće upotpunjeno i sjajnim muzičkim nastupima.

S obzirom da se radi o dugo iščekivanom i ekskluzivnom događaju, te da je broj mesta ograničen, učestvovanje je moguće isključivo uz prethodnu rezervaciju.