Le Plongeoir u Nici: Restoran na steni šest metara iznad mora

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Le Plongeoir (@leplongeoir)

Le Plongeoir je restoran sa terasom u Nici koji se nalazi na nenadmašnoj lokaciji koja nudi jedinstveno kulinarsko iskustvo.

Spektakularan pogled sa terase na litici pruža gostima magičan osećaj da su potpuno okruženi morem. Daske za skakanje u restoranu i pogled sežu do horizonta i stvaraju magičnu atmosferu koja osvaja maštu gostiju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Le Plongeoir (@leplongeoir)

Osim vrhunske lokacije Le Plongeoir iza sebe ima i zanimljivu istoriju. Krajem 19. veka elegantan ribarski čamac „The Inflexible“ bio je privezan za liticu. Tokom „La Belle Epoque“ gosti su mogli da piju čaj i uživaju u ukusnim delicijima sedeći samo šest metara iznad talasa. Ovaj restoran, koji je mostom bio povezan sa kopnom, postao je ubrzo simbol grada Nice. Nakon što je ribarski brod 1941. godine uništen, arhitekta Rene Liveri je dobio zadatak da restaurira lokaciju i odlučio je da postavi daske za skakanje sa restoranom na plaži.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Le Plongeoir (@leplongeoir)

Okružen prirodnim lepotama Nice, Le Plongeoir nudi prekrasan pogled sa terase na litice. Gosti kao da lebde iznad mora i uživaju u pogledu koji seže do horizonta. Magična i evokativna atmosfera koja se može naći na terasi Le Plongeoir je jedinstvena i nezaboravna. Gosti mogu birati između dve terase, manje koja se nalazi na samoj steni i veće, poluzatvorene koja se nalazi na spratu kopnenog dela restorana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Le Plongeoir (@leplongeoir)

Nameštaj za terase Le Plongeoir izabran je da stvori prefinjenu i udobnu atmosferu, dok su pedantni detalji i izbor kvalitetnih materijala harmonično kombinovani sa prirodnim raspoloženjem okolnog okruženja. Dizajneri su odabrali kolekciju nameštaja Chelsea brenda Unopiù sa svojim šarmantnim izgledom od tikovine koji se savršeno uklapa u prirodnu i sofisticiranu atmosferu restorana i nudi udobnost i stil za goste.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Le Plongeoir (@leplongeoir)

Pored pogleda koji oduzima dah, Le Plongeoir nudi i izuzetno kulinarsko iskustvo. Na meniju se nalaze prefinjena jela koja su pripremljena od svežih, visokokvalitetnih namirnica. Gosti mogu probati mediteranske specijalitete i tradicionalna jela koja su stručno pripremili talentovani kuvari. Sve se savršeno kombinuje sa lokacijom kako bi se stvorilo nezaboravno kulinarsko iskustvo.

Le Plongeoir je restoran sa terasom koji oličava eleganciju i vrhunski doživljaj. Pogled na more koji oduzima dah pruža magično okruženje i nezaboravno iskustvo, dok pažljivo odabran nameštaj visoke klase upotpunjuje prefinjen dizajn prostora i stvara udobnu i sofisticiranu atmosferu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Le Plongeoir (@leplongeoir)

Bez obzira da li želite da imate romantičnu večeru ili se samo opustite na otvorenom, Le Plongeoir nudi jedinstveno iskustvo koje kombinuje ukus, udobnost i stil.

Luxury Experience