La Maruca: novi restoran u Madridu inspirisan morem

Više slika

Više slika

U nekim prošlim vremenima, grad Madrid je imao plažu na obali reke Manzanares, deset minuta vožnje autobusom od centra, a danas, novi restoran La Maruca donosi more u srce glavnog grada, odajući počast velikoj racionalističkoj arhitekturi…

Kroz proces apstrakcije, projekat se poigrava dualizmom eksterijera i enterijera, generišući eksterijer unutar enterijera i ponovo osmišljajući otvorena i morska okruženja u kojima more može da se oseti, ali ne i vidi. Zahvaljujući upotrebi traka, unutrašnja volumetrija se oblikuje, izražava se kroz višestruke zakrivljene fasade koje pozivaju posetioce da šetaju i istražuju prostor, kao vrstu hodočašća kroz pejzaž oblikovan tradicionalnim slikama Kantabrijskog grada.

Materijalnost projekta je blisko povezana sa morskim karakterom: nautička tikovina sa crnim zglobnim spojem na bazi polimera, kao što se koristi na palubama brodova, predstavlja pod u prolaznim delovima projekta, dok mikro teraco sa mineralima u bojama zemlje igra ulogu poda u udobnim prostorijama, a beli polirani cement upotrebljen je kao završna obrada svih volumena koji čine enterijer.

Enterijerna obrada volumena i detalja koji sačinjavaju ovaj restoran je značajna. Vitki komadi keramike i njihovo vertikalno postavljanje omogućavaju savršeno prilagođavanje fluidnim profilima brojnih volumena, stvarajući teksturu sa karakterom. Zahvaljujući pažljivom proučavanju horizontalnih linija projekta, uspostavlja se jasan red koji poboljšava harmonizaciju projekta i razumevanje prostora.

Još jedna karakteristika projekta su njegova kupatila, podignuta na strukturu koja prelazi granice lokala i otvara se prema spoljnoj terasi. Kupatila - ili kabine - su dizajnirana koristeći samo dva elementa: tikovinu i podnožje od polukružnih keramičkih komada.

Spektakularna otvorena i izložena kuhinja se nalazi u centru enterijera restorana. Kao mašinska soba broda, ponuđena je u svoj svojoj veličanstvenosti svim gostima na uvid, dajući im priliku da razviju odnos zasnovan na poverenjem sa majstorima koji pripremaju svojevrsne delicije na njihov zahtev. Nerđajući čelik, pouzdan i nepromenljiv, je apsolutni protagonista ovog prostora.

Luxury Experience