Kultura i tradicija: kako Kali Coffee Roasters® spaja nasleđe i luksuz u savršenoj šolji kafe

Više slika

Više slika

Concentrico s ponosom predstavlja svoje udobno okruženje za radnike Kali Coffee Roasters®, meksičke kompanije osnovane od strane cafetaleros (proizvođača kafe)…

Sa preko 30 godina iskustva u uzgoju kafe visokog kvaliteta u seoskim područjima oko Chiapasa u Meksiku, ova premijum kafa će obogatiti šolje širom sveta. Kali, što na maternjem jeziku Nahuatl znači dom, oličava filozofiju i uverenja kompanije. Kulturno bogatstvo poljoprivrede i vrednosti su prenošene kroz generacije. U skladu s tim, porodica Kali Coffee Roasters® osigurava da se svaki član njihove grupe dobro brine pružajući programe stanovanja, zdravstva i obrazovanja.

Analizirajući kontekst i životne uslove zajednice, Concentrico se susreo s njihovim kućama koje su građene od drveta i zidova od zemlje, s ručno izrađenim pločicama od gline na plafonu radi zaštite od kiše. Upotreba pločica od gline kao dela unutrašnjeg dizajna na zidovima ne samo da prenosi njihov način života, već pruža i jedinstvenu i toplu teksturu koja će funkcionišati kao ambijentalni zaštitni znak za brend. Naravno, ovaj raspored pločica od gline i rešetke ima vrlo snažan vizuelni uticaj, a njihova zakrivljenost i materijalne osobine upijaju i odbijaju zvučne talase kako bi pomogle s akustikom. Kada je svetlo postavljeno prema teksturi, dobija dubinu, a njene zakrivljene senke podsećaju na zrna kafe koja povezuju prostor s proizvodom.

Šank za kafu je namerno postavljen tako da ga svaki klijent može videti, čineći srce projekta. Otvoreni i industrijski dizajn podstiče interakcije između kupaca i osoblja, pružajući baristama savršenu pozornicu za prikazivanje njihovih talenata.

Vreme je od suštinskog značaja i stoga je imalo vrlo značajnu ulogu u konceptu, što je prikazano orahovim drvetom koje se koristi na osnovi šanka i kabina. Njegova struktura podseća na slojeve zemlje koji dokumentuju proticanje vremena, podsećajući nas na to koliko traje priprema zemlje za žetvu. Rigorozno vreme za sadnju, rast, branje, odabir, pulpiranje, fermentisanje, sušenje, sortiranje, mlevenje, ocenjivanje, točenje, distribuciju, prženje, pakovanje, mlevenje, kuvanje i na kraju služenje savršene šolje kafe.

Sve ovo se radi održivo od strane Finca La Fortaleza, gde je berba kafe sertifikovana od strane Rainforest Alliance, koja promoviše biodiverzitet i očuvanje prirodnih resursa, efikasne sisteme sadnje i upravljanja farmama, te poboljšanje života i blagostanja svakog člana zajednice.

U čast ovom detaljnom i besprekornom procesu, sav nameštaj i svetlosne instalacije su prilagođeni u saradnji s Ok Design Studio. Ovo je učinjeno kroz precizan proces posmatranja materijala, tekstila i lokalnih dizajna, a zatim ih reinterpretira u jedinstvene komade.

"Šoljicu po šoljicu, ovaj multisenzorni susret s kafom vodi svakog kupca do Centralnih Visoravni Chiapasa, odnsono otkrivanja njihove kulture, tradicije i načina života”, kažu iz ovog brenda.

Luxury Experience