Kraljevska gozba po ceni od 15.000 dolara

Verovatno vam, kada govorimo o obedovanju u Diznilendu, na pamet pada brza hrana, puna soli, šećera i svega onoga što deca obožavaju…

Ipak, kalifornijski Dizni park je dom za 21 Royal, restoran koji služi zaista raskošan obrok od sedam jela, koji košta neverovatnih 15.000 dolara. Sam restoran je veoma dekadentan, sa dekoracijom u stilu imperijalnog stila, izboljem zlata, regalne umetnosti i lustera. Verovatno ćete se osetiti da ste u jednoj od trpezarija Dizni zamka, a ne u restoranu.

Pa, šta se nalazi na meniju ove gastronomske palate? Ova gozba od sedam jela počinje koktelima koje vam serviraju batleri. Potom, imate vremena da ćaskate i upoznajete se sa drugim ljudima, istražujete grandiozne sale i dekoraciju, nakon čega vas usmeravaju prema vašem stolu, u pripremi za uživanje u obrocima vrednih više hiljada dolara.

Sama jela nastaju kao delo tima Disneyland Resort Signature kuvara, u saradnji sa stručnim somelijeom. Jela koja se serviraju kao deo ovog menija uključuju predjelo od kavijara Osetre i kraljevske krabe, praćeni jelima kao što su supe od morskih plodova sa kozicama, crvenim abaloneom, Kona kampachi, Wagyu govedina i fazan.

Obrok se završava desertom na privatnom balkonu restorana, sa kog se pruža neverovatni pogled na Diznilend, koji je posebno spektakularan tokom večernjih časova. Po ceni od 15.000 dolara, restoran nudi iskustvo za 12 osoba, uz veliku količinu vina.

 

Povezane teme