Japanski restoran Katsuya otvara se u Njujorku

Dizajnirajući enterijer novog njujorškog restorana, dizajneri Rockwell Group su crpili inspiraciju iz tradicionalne japanske arhitekture i umetnosti.

U Njujorku je otvoren lanac restorana Katsuya, gde kuvar Kacui Ueči služi suši sa kalifornijskim „akcentom“. Dizajnirajući enterijer novog mesta, Rockwell Group je nastojala da ponovo osmisli tradicionalnu japansku estetiku, ali na savremeniji način.

Na ulazu goste dočekuju suši bar i dnevni boravak gde možete uživati u laganim zalogajima i posmatrati kuvare kako rade. Glavna trpezarija je podeljena na tri dela nizom lučnih otvora i providnih staklenih paravana, koji su ukrašeni slikama vagasa - japanskih kišobrana. Lukovi, koji podsećaju na torije i pagode, prekriveni su crvenim lakom i drvetom, dok su staklene pregrade okačene o crni metalni okvir koji liči na tradicionalne kumiko drvene rešetke.

U centralnoj zoni nalazi se dugačak sto, upotpunjen zakrivljenom lampom. Njegov neobičan oblik podseća na talase nacrtane mastilom. U blizini su udobne niše sa banket stolovima, ukrašene slikama umetnika. Glavni element drugog trpezarijskog prostora je robata roštilj, koji su izmislili japanski ribari.

U skladu sa opštim raspoloženjem enterijera, urađena je i terasa restorana, koja radi u toploj sezoni. Dizajneri Rockwell Group su prosrote na otvorenom dizajnirali u stilu jesenjih japanskih vrtova.

Luxury Experience