Hall By Louis Vuitton je prvi restoran luksuznog brenda u Kini

Louis Vuitton je otvorio svoj prvi restoran u Kini, The Hall by Louis Vuitton, koji se nalazi u Čengduu.

Smešten u srcu grada, Hall By Louis Vuitton otelotvoruje Art de Vivre luksuznog brenda. Nalazi se u dve zgrade koje su povezane staklenim mostom i obuhvata ukupnu površinu od 2.000 kvadratnih metara. Restoran je smešten u istorijskoj dvorani Guangdong Hall, koja je nekada služila kao mesto okupljanja trgovaca, prevodeći ove istorijske tradicije društvene zajednice u novi urbani orijentir.

Figurice pandi i baloni dočekuju posetioce na ulazu u dvorište restorana, a skulpture živopisnih boja već su postale viralne na kineskim društvenim mrežama u mesecima koji su prethodili otvaranju.

Prefinjen, lagan i izuzetno moderan, jelovnik je inspirisan panevropskim ukusima sa klasicima francuske i mediteranske kuhinje, oživljen dinamičnim programom poseta internacionalnih kuvara sa Michelin zvezdicama koji posećuju kuhinjsko kormilo kako bi uneli jedinstvenu kreativnost i uzbuđenje koje se ne propušta.

Kao prvi, Louis Vuitton će od novembra 2022. do marta 2023. dočekati šefa kuhinje sa Michelin zvezdom, Olivijea Elzera. Zajedno sa šefom Elzerom, The Hall by Louis Vuitton će predstaviti svoj prvi sezonski meni u kojem se kreativni lokalni ukusi susreću sa francuskom finoćom.

Posebno kurirana vinska karta kombinuje najfinija francuska i italijanska vina i takođe će sadržati izuzetan izbor iz Jure, rodnog mesta samog Luja Vitona. Lista koktela crpi inspiraciju iz ikona kuća za kreiranje maštovitog menija koji goste vodi kroz kulturu legendarnog brenda.

Kada je reč o enterijeru, restoran brenda Louis Vuitton sadrži originalna umetnička dela mnogih umetnika, dok su specijalno izrađeni komadi nameštaja i dekorativni predmeti iz kolekcije brenda Objets Nomades. U restoranu posebno se ističe luster ukrašen koralnom kožom koji zauzima centralno mesto kao živopisan kontrastni detalj u mirnom ambijentu restorana.  

Luxury Experience