Gastronomsko remek delo u Beogradu

Beograd je u decembru 2015. godine dobio novo ime koje se sad već ustalilo među najboljim restoranima - Enso…

Restoran Enso se otvorio na adresi Mitropolita Petra 8, gde ljubitelji umetnosti u kulinarstvu mogu uživati u najfinijim specijalitetima u Beogradu i opustiti se u predivnom enterijeru uz specijalnu selekciju vina, svakim danom osim ponedeljka.

Koncept Enso restorana je proizašao iz njegovog imena, sa njim se dopunjuje i predstavlja svojevrsnu celinu. ENSO, predstavlja jednim potezom, rukom nacrtan krug i označava trenutak kada je um slobodan i dozvoljava telu da nesputano stvara. Simbolizuje apsolutnu harmoniju, snagu, minimalizam u izrazu i eleganciju. Vođen ovim pojmom, nastao je koncept Enso restorana koji spaja sve gore navedene karakteristike, kako u izboru menija koji predstavlja fuziju istoka, zapadne Evrope i tradicionalne srpske kuhinje, tako i u pripremanju i serviranju hrane i dizajnu enterijera.

Filozofija restorana počiva na kreativnosti, harmoniji ukusa i vizuelnog doživljaja hrane, sa posebnom posvećenosti svakom detalju. Enso restoran je svojom filozofijom došao do samog vrha među najboljim restoranima u Beogradu.

Smena godišnjih doba ujedno je i najdinamičniji period u kuhinji restorana Enso. To je vreme kada je kuhinja na tački preseka između umetničkog ateljea i naučne laboratorije. Smenjuju se kreativnost i eksperiment, lepo složene boje i precizno ukombinovani ukusi, aranžiranje tanjira poput nastajanja umetničke slike i sistematično zapisivanje svakog novog recepta.

To je vreme kada nastaje novi meni, sa sezonskim namirnicama koje uvek sveže i pažljivo birane zauzimaju glavne uloge u njegovoj postavci. Meni se u restoranu Enso menja najmanje 2 puta godišnje, prelaskom sa hladnih u topla godišnja doba. Šefovi nikada ne miruju. Retko prođe dan da se ne kreira ili ne isproba neki element - bio to novi krem, kuli ili sladoled od najmanje očekivane namirnice, kao na primer sladoled od kokica.

Osmišljaju se smele kombinacije ukusa koje svojom teksturom prate, upotpunjuju ili prave kontrast glavnom elementu jela. Ovo eksperimentisanje, isprobavanje i uklapanje je složen i dugotrajan proces, koji trpi mnoštvo promena dok se ne postigne potpuna harmonija ukusa, ali i samog vizuelnog momenta, koji prati i trenutno godišnje doba.

Zbog blizine Bitefartcafe kluba, ali i blizine centra grada, restoran Enso je postao omiljeno mesto za početak izlaska. Koncept “dva u jedan” izlaska već je neko vreme hit u svetu. U Ensu to izgleda ovako: provod započinjete ukusnom večerom u Enso restoranu, a nakon toga prelazite u klub Bitefartcafe kroz tajna vrata koja spajaju ova dva prostora. Ono što vas iza ovih vrata očekuje je prostran klub, uređen po ugledu na najpoznatije svetske klubove sa živom muzikom i provod uz najbolje bendove koji sviraju do kasno u noć. Enso poseduje i sopstveni parking, koji vam je na raspolaganju.

Za više informacija i rezervacije, pozovite +38163594924 ili posetite: www.enso.rs