Gastronomska "katedrala" Pariza otvara kapije svog potpuno novog vrta

U Gradu svetlosti, Maison Russe je restoran o kome svi pričaju u poslednje vreme.

Potpuno novi Maison Russe u „srcu“ Pariza trenutno je najlepši novi restoran i već je uspeo da se smatra jednim od najboljih za 2021. godinu, jer je njegovo otvaranje ove jeseni bilo jedno od najiščekivanijih. Podižući parisku estetiku na viši nivo, restoran je smešten u kultnom hotelu Pauilhac, koji se nalazi u 16. pariskom arondismanu.

Kako bi dočekao leto, trenutno najpopularniji restoran u Parizu otvorio je kapije svoje potpuno nove bašte, pozivajući posetioce iz celog sveta u idilično okruženje!

Oktobra 2021. Maison Russe otvorio je svoja vrata obećavajući da će postati „hram“ kavijara i ultimativno odredište za ljubitelje finih jela. Restoran je već uspeo da oduševi gurmane širom sveta, a jela u ponudi dolaze iz svih krajeva sveta, stvarajući unikatno gastronomsko putovanje koje će nesumnjivo svima ostati nezaboravno, zahvaljujući ukusnim delikatesima, poput pečenog krompira sa kavijarom ili picama sa crnim tartufom.

Kao što se i očekivalo, jela koja se nude u restoranu inspirisana su ruskom tradicijom, kako i naziv restorana kaže. Ako ste tamo, ne zaboravite da pružite ukusnu priliku neverovatnim slatkišima, kao što je pavlova sa borovnicama i kandiranim kestenjem. To je najidealniji način da završite svoje gastronomsko putovanje.

Sada je sav ovaj jedinstveni gastronomski doživljaj prenet u letnju baštu kultnog restorana, koji je nedavno otvorio svoje kapije. Sve boje leta uhvaćene su u ovom otvorenom prostoru, koji kombinuje pariski glamur sa izuzetno idiličnom atmosferom, i nekako ceo ambijent postaje najgostoljubiviji i najbajkovitiji za uživanje u hrani.

Kroz ovo dvorište izdvaja se druga strana Grada svetlosti i očarava posetioce, pružajući im ne samo jedinstveno gastronomsko putovanje, već i odmor od užurbanih ritmova svakodnevnog života. Tamo se, pored postojećih jela koja oduševljavaju i najzahtevnija nepca, trenutno poslužuje više morskih plodova, dok je bogat meni uneo cvetne i začinske opcije, kao i osvežavajuće koktele.

Što se tiče arhitekture restorana, to je svakako nešto vredno divljenja, što nas vraća u drugu eru francuske prestonice. Gde god da pogledate primetićete uticaje barokne estetike.

Generalno, restoran kao da prati svu dekoraciju koja karakteriše hotel: boje su zemljane i stvaraju neverovatno toplu atmosferu od ugla do ugla, dok amblematični nameštaj impresionira. Reljefno drvo u tamnoj verziji dominira i podom i zidovima, kao i na mnogim delovima plafona. „Teške“ zavese, velika umetnička dela na zidovima i površinama, kao i persijski tepisi stvaraju ikoničnu postavku u kojoj izgleda da luksuz igra vodeću ulogu.

Luxury Experience