FESTIVAL KULINARSKIH SPECIJALITETA ADE BOJANE U BEOGRADU

Ada Bojana, iako skrivena od pogleda i masovnog turizma, najpoznatiji je prirodni dragulj Jadrana.

Sa dve strane okružena je rekom Bojanom, dok je sa treće zapljuskuje najčistija morska voda. Zahvaljujući svom od civilizacije izolovanom položaju i jedinstvenom prirodnom ekosistemu, Ada Bojana nije samo omiljeno odredište turista željnih privatnosti, već i pravi raj za sve one koji cene kvalitetnu rečnu i morsku ribu. Nadaleko poznata ponuda njenih restorana, sada je zahvaljujući manifestaciji „Dani Ade Bojane“ dostupna i Beograđanima. Ovaj festival izvornih specijaliteta od autohtone rečne i morske ribe organizuje renomirani restoran „Sent Andrea“ iz Zemuna uz gostovanje čuvenog restorana „Ćićkova čarda“ sa Ade Bojane.

Tokom ovog jedinstvenog festivala vrhunskih gastronomskih specijaliteta, koji traje od 14. novembra do 14. decembra, sa zemunske obale Dunava širiće se morska atmosfera, a goste će grejati čuvena riblja čorba napravljena po dobro čuvanom receptu kulinarskih majstora sa Ade. Svakog dana na trpezu restorana "Sent Andrea" stizaće i sveži ulovi lokalnih ribara sa ušća ove reke u jadransko more – ulcinjske skakvice, lice, jegulje, kao i sve vrste divlje jadranske ribe i plodova mora, koje će na tradicionalan način pripremati šefovi kuhinje ovog restorana i njihove kolege iz "Ćićkove čarde".

Za Adu Bojanu važi ne samo da je mesto jedinstve prirodne lepote, sa najčistijom rečnom i morskom vodom, već i da atmosferom neutrališe negativne misli. Manifestacija "Dani Ade Bojane" jedinstvenim konceptom svakako donosi ono najbolje što Ada u gastronomskom smislu nesebično daje svojim vernim gostima, istinskim hedonistima istančanog ukusa, koji joj se uvek iznova vraćaju.