Fendi predstavlja novu verziju svog kafea

Fendi je odlučio da nam pored neodoljive šoljice kafe u svom novom kafiću ponudi i snažnu dozu energije…

Najnovija instalacija italijanske modne kuće, Fendi Caffe, nedavno je otvorena preko puta njihovog butika u Miami's Design District. Prostor će postojati u restoranu OTL do 5. jula, ali njegov smeli dizajn verovatno će još dugo živeti u sećanjima posetilaca i turista, jer sadrži višebojnu verziju FF logotipa koja se okreće i uključuje jelovnik, stolove i tapacirane stolice i bankete. Logo se pojavljuje na Vertigo kolekciji kapsula brenda, stvorenoj u saradnji sa multidisciplinarnom umetnicom iz Njujorka Sarom Kolman, ali verzija koja se koristi za kafić iznova osmišlja te dizajne u psihodeličnom opsegu.

Jelovnik uključuje spoj lokalnih i italijanskih jela za doručak i ručak. Kapućino zauzima počasno mesto u meniju pića, a serviran je sa FF logotipom na vrhu pene. Gostima je na raspolaganju i večernji meni Aperitivo. Slatki i slani zalogaji uključuju tost i paninije sa FF logotipom, kao i razna peciva u specijalnoj Fendi ambalaži.

Poznato je da veličanstvena modna kuća često izlazi izvan okvira sa svojim saradnjama. Tokom protekle dve godine, Fendi je sa Niki Minaž stvorio ružičastu kolekciju i upečatljivu kolekciju crno-belih markera sa umetnikom iz Kalifornije Džošuom Vajdsom. Međutim, ovo im je prva saradnja sa nekim kao što je Sara. Srećom, ona ima smisla za dizajn prostora: Coleman je ranije radila kao dizajner enterijera kod arhitekte Pitera Marina, koji je dizajnirao neke od najpoznatijih luksuznih prodavnica na svetu, a bio je i umetnički direktor njujorškog hotela Mercer.