Ekskuzivni Nobu restoran na Svetom Stefanu

Smešten u kamenoj kući nadomak Kraljičine stolice, ovaj restoran osim svojih kulinarskih specijaliteta nudi i pogled na mediteranske zalaske sunca od kojih zastaje dah...

Prvi Nobu restoran otvoren je 1994. godine kao poslovno partnerstvo između kuvara Nobu Matsuhise i njegovih partnera: glumca Roberta De Nira, producenta Meira Tepera i restauratora Dreva Nieporenta. Ova ugostiteljska franšiza se danas prostire na pet kontinenata, na 22 međunarodne lokacije, poput Londona, Tokija, Moskve, Milana, Dubaija i mnogih drugih.

Ovaj lanac restorana New-style japanske kuhinje nedavno je otvorio ekskluzivni objekat u Crnoj Gori, preciznije na Svetom Stefanu nadomak Budve. Uređen u primorskom, mediteranskom stilu, sa prepoznatljivom mešavinom stakla i kamena, Nobu Montenegro smešten je na samoj planinskoj litici, te gosti stvaraju utisak da između njih i neba stoji samo beskonačno more. Kako je restoran otvoren samo za večeru, romantičnu atmosferu upotpunjuju i sveće i fenjeri u skladu sa jadranskim pejzažom.

Najpoznatija jela na meniju su Gof Sashimi Jalapeño, Crni Bakalar sa Yuzu Miso, New-style Sashimi, kao i neizostavan suši.

Vlasništvo sa kulinarskim majstorom Nobu Matsuhisom deli glumac Robert De Niro, te očekuju da će privući i druge slavne ličnosti koji letnje utočište pronalaze na crnogorskoj obali i tako podići popularnost ovog već čuvenog luksuznog restorana.

A.Ž.