„East Meets West Gastronomic Extravaganza“ u lošinjskom restoranu Matsunoki

Lošinjski restoran Matsunoki, smešten u luksuznom Hotelu Bellevue u uvali Čikat, 10. avgusta, postaće domaćin vrhunskog epikurejskog dining eventa "East Meets West", susreta različitosti kuhinja istoka i zapada.

Istinski gurmani i ljubitelji vina imaće priliku da budu deo jedinstvenog gastronomskog spektakla i uživati u impresivnoj večeri od 8 gangova koju su s pažnjom osmislili i pripremili chef restorana Matsunoki, Saša Pribičević i gostujući chef, Jacob-Jan Boerma, jedan od najodlikovanijih kulinarskih virtuoza s tri Michelinove zvezdice, ujedno i vlasnik uspešnog restorana De Leest iz Holandije.

Ovaj izuzetan gastronomski događaj otkriće kreativnu harmoniju karakterisitčnog umeća chefa Jacob-Jana i njegove maštovite kosmopolitske kuhinje uz sveže sastojke i neodoljive ukuse nadahnute brojnim putovanjima, kao i inovativan pristup chefa Saše pri stapanju japanskih s najboljim mediteranskim namirnicama s ostrva kako bi se gurmani mogli prepustiti uživanju u najboljim ukusima istočne i zapadne kuhinje.

Jan-Jacob Boerma

Savršeno uparena sa izvrsnim vinima nagrađene Matsunoki vinske karte, ovo veče će vas povesti na zadivljujuće gurmansko putovanje uz pregršt gastronomskih užitaka koja će oživeti sva vaša čula. Poznati američki časopis Wine Spectator, vodeći autoritet u svetu vina s globalnom čitanošću preko 3 miliona ljudi, dodelio je restoranu Matsunoki prestižnu nagradu „Best Award of Excellence“ označenu s dve vinske čase. Impresivna vinska karta restorana Matsunoki nudi gotovo 500 vrsta vina i više od 2000 boca japanskog viskija, kao što je Nikka Taketsuru, Yamazaki i rakije sake, izvrsnih hrvatskih vinskih sorti graševine, istarske malvazije i terana, koje svaku večeru čine nezaboravnom.

Saša Pribičević

Hotel Bellevue 5* deo je luksuzne kolekcije hotelskog brenda Lošinj Hotels & Villas može se  pohvaliti brojnim međunarodnim priznanjima, poput onog za najbolji luksuzni hotel u Hrvatskoj. Smešten u srcu stogodišnje borove šume u prelepoj uvali Čikat,  ovaj moderni, besprekorno dizajnirani hotel poznat je i po čuvenom Bellevue Spa Clinic, nosiocu titule Croatia's Best Hotel Spa koji mu je dodelio World Spa Awards 2020.

Broj mesta na ovoj ekskluzivnoj večeri je ograničen pa je stoga potrebna prethodna rezervacija.