Dva dana čistog hedonizma - menu „četiri ruke“ u Beogradu!

FOTO – stylux.net 

Da li ste gledali seriju „Four hands menu“? Radi se, naime o međunarodnom dokumentarnom serijalu u kome se, u svakoj od epizoda, sreću dva svetski poznata šefa, različitog porekla i iz različitih zemalja i tokom tri dana upoznavanja, inspirišu jedan drugoga svojim kulinarskim pogledima, iskustvima i vezom sa hranom i stvaraju magiju – menu „četiri ruke“!

Menu „četiri ruke“ se služi malim i ekskluzivnim grupama gostiju u restoranu šefa „domaćina“, što će u ovom slučaju značiti u restoranu „Legat 1903“ u Beogradu. Strast koju šefovi dele, kada je hrana u pitanju, dostiže vrhunac u samim dogovorima oko nabavke namirnica, njihove pripreme, koji začin dodati, na kojoj temperaturi spremati. Usled takve razmene iskustava, energije i znanja stvaraju se najukusniji zalogaji koje do tada niko nije pripremio i gosti će ih probati prvi put!

Upravo to će se dogoditi u 2019. godini. Dva vrhunska šefa svetstkog renomea, Bojan Lacmanović i  Roberto Bobo Ćerea prirediće vam 18. i 19. januara dva dana čistog hedonizma u restoranu „Legat 1903“. Rezervišite svoje mesto na vreme i prisustvujte ovom ekskluzivnom događaju u jedinstvenom ambijentu!

Roberto Bobo Ćerea je jedan od vlasnika porodičnog restorana „Da Vitorio“, koji postoji već 50 godina i ponosni je nosilac 3 Mišelinove zvezdice. A šta zapravo znače te zvezdice?

Mišelinove zvezdice su najveće i najvrednije priznanje u kulinarskom svetu koje dobijaju restorani sa prestižnom ponudom i uslugom. Dodeljuju se tako što anonimni kritičari posećuju restorane i ocenjuju kvalitet namirnica, veštinu kuvanja i originalnost jela, ali i cenu i doslednost posetilaca.

Tako je jedna Mišelinova zvezdica preporuka za dobro mesto gde se vredi zaustaviti, jer su to veoma dobri restorani u kojima se nude jela pripremljena po visokim standardima.

Restorani sa dve Mišelinove zvezdice imaju odličnu kuhinju sa pažljivo osmišljenim jelima izuzetnog kvaliteta. Dve zvezdice su preporuka za mesto vredno skretanja, samo je mali broj restorana dobija ovo prestižno priznanje u jednoj godini.

Za posetu restoranu sa tri Mišelinove zvezdice vredi daleko putovati. Ovi restorani predstavljaju sam vrh ugostiteljstva. Mesto gde se mogu probati specijaliteti originalne recepture i vidi prezentacija hrane na granici vrhunske umetnosti. Ponuda je na izuzetno visokom nivou kao i selekcija vina.

S obzirom da kvalitet ponude restorana “Legat 1903”, bilo je logično da šef restorana sa tri Mišelinove zvezdice gostuje baš ovde. Obeležite 18. ili 19.januar u svojim agendama i priuštite sebi jedinstveno iskustvo vrhunske kuhinje! 

Luxury Experience