Doživite posebno kulinarsko iskustvo u restoranu Mandarin Oriental

Restoran Mandarin Oriental u istoimenom hotelu u Tokiju, gurmanima nudi potpuno novi i drugačiji užitak.

Naime, u ponudi je paket večera od osam pripremljenih jela u aranžmanu vrhunskog šefa kuhinje Nicolasa Boujéma, koja nosi naziv La Table De Rosanjin. Uživaćete i u spektakularnom pogledu koji se pruža iz ovog restorana i hotela sa 5 zvezdica. Svako jelo je servirano u posebnim keramičkim činijicama koje su ručni rad japanskih majstora inspirisanih umetnikom i kaligrafom Kitaoji Rosanjiem koji je inače bio i restaurator, ali i vrsni poznavalac hrane.

Sada su njegove rukotvorine poslužile kao inspiracija za jela koja u sebi sadrže i njegovu filozofiju da “Velike kuhinje jesu one koje koriste najprirodnije ukuse superiornih sastojaka.” Japanska kuhinja poznata je po tome da koristi tradicionalne i sveže sastojke. Uz obrok je u ponudi i 5 pića, tri japanska vina, sake, kao i koktel od prirodnih bezalkoholnih sokova, koji su pažljivo odabrani od strane somelijera i servirani u čuvenim Baccart kristalnim čašama.

Ovaj kulinarski paket je specifičan i po tome što gostima nudi i noćenje u hotelu, u apartmanu Mandarin Grand Room sa doručkom za dvoje. Ovaj paket košta oko 1200 dolara.

N.V.T.

Luxury Experience