Dior verzija kulinarskog iskustva: J’Adore!

Dior strastveno živi na francuskoj rivijeri.

O tome svedoči najnovija kolekcija Dioriviera i otvaranje restorana u Sen Tropeu: "Dior des Lices", pod kormilom kuvara sa tri Michelin zvezdice, Arnauda Donckelea.

Luka „Place des Lices“ i stabla platana san su svih ljubitelja Sen Tropea. U srcu ovog vrta pored trga, smešten je butik Dior i njegov restoran Dior des Lices.  

U bašti, pod slamnatim pergolama nalaze se stolovi ukrašeni staklenim posuđem kuće Dior. Svi prostori - prodavnice i restorani - dizajnirani su da promovišu ljubaznost i savršeni su izraz savremenog luksuza. Sa elegantnim materijalima i izuzetnim tkaninama, atmosfera odiše veštinom izrade, sofisticiranošću i bezvremenošću u skladu sa gastronomijom šefa kuhinje.

Arnaud Donckele nudi inventivan, rafiniran kulinarski pristup, pun svežine i napravljen od lokalnih proizvoda. Ne smete propustiti toplu salatu od jastoga - pečeni jastog poslužen u tepsiji sa biskvitom, hrskavom zelenom salatom, kuvanim sezonskim povrćem i rendanim sirovim povrćem (komorač, špargle, grašak, pasulj, rotkvice, šargarepa ...) i aromatičnim biljem.

Napomena, za one koji rano ustaju ili su noćne sove, doručak se služi ujutru. Jaje Dior Marie Madeleine - poširano jaje, prepečeni mafin i dimljeni losos - oduševiće sve posetioce restorana.