Dekadencija na ruski način: Kokoko restoran u Sankt Peterburgu

Kokoko restoran, smešten u Rusiji, poseduje luksuzni bar i izuzetnu trpezariju, a u njemu se služi moderna ruska kuhinja…

Kokoko restoran je novi koncept Ruske kuhinje: od samog početka, odnosno od svog otvaranja pre osam godina, pa sve do danas, oni su bili verni svom glavnom principu – u ovom restoranu se radi sa prirodnim i sezonskim proizvodima, odnosno obroci se pripremaju od onoga što je sakupljeno i proizvedeno u Rusiji, u određeno doba godine.

Zahvaljujući hrabrosti, izdržljivosti i veri u svoju filozofiju, ovaj restoran je prevalio dugačak put, te je postao prava atrakcija i razlog za posedu Sankt Peterburgu. Elegantni izgled ovog restorana evidentan je u svim njegovim delovima, poput kutka u trpezariji, koji je dekorisan zlatnim Emporium trpezarijskim stolicama i veličanstvenim Marie Antoinette luksuznim ogledalom brenda Boca do Lobo.

Vođa i samo srce Kokoko kuhinje je šef Igor Grišečkin. Kao odvažni inovator sklon eksperimentisanju, on spretno kombinuje moderne tehnologije, tradicionalne ruske sastojke i uspomene ukusa iz detinjstva. Malo ludila, dosta humora, ljubav prema domaćim proizvodima i nepredvidivim kombinacijama obeležja su njegove fine kuhinje.

Moderni dizajn prisutan u ovom luksuznom restoranu je neprikosnoven. Jarki, originalni, razumljivi i ironični komadi, u kombinaciji sa plišom i drvetom, zlatom i porcelanom, kristalnim sjajem ogledala i bogatim perjem maskote restorana kreiraju atraktivnu viziju kutijice za nakit.

Ispunjen dekadentnim detaljima, svojim gostima ovaj restoran nudi jedinstveno olfaktorno iskustvo, koje će ispuniti, nadražiti i obradovati njihova čula mirisa, ukusa i vida.

Luxury Experience