Budućnost restorana posle pandemije korona virusa

U mnogim zemljama, mere bezbednosti uslovljene pandemijom koronavirusa, i dalje su na snazi…

Možemo slobodno reći da nas je korona virus i sve ono što je sa sobom doneo, naveo da evaluiramo svoj način života. Hotelska industrija će posebno morati da promeni svoj pristup gostima, jer mnogo ljudi odustaju od svojih aranžmana, baš kao što brojni ljudi ne žele da posećuju restorane u strahu od zaraze. Ipak, kako bi mogli da nastave sa svojim radom i gostima ponude bezbednost kao prilog vrhunskoj gastronomskoj ponudi, jedan restoran iz Amsterdama došao je na unikatnu ideju.

Vodeći računa o merama socijalnog distanciranja, Mediamatic ETEN, veganski restoran smešten u Usterdok delu Amsterdama, poziva svoje goste da obeduju u individualnim staklenicima. Zatvorene staklene strukture opremljene su stolovima za dve ili tri osobe, uz poštovanje preporučene udaljenosti između ljudi.

Komentarišući ovu novu inicijativu, osnivač Mediamatic restorana, Vilem Velthoven, izjavio je: “Ovo je bila jedna od najrealnijih ideja sa velike liste do koje smo došli. Imamo veće staklenike na raspolaganju takoše, ali videćemo da li ćemo ih koristiti u zavisnosti od razvoja situacije. Jedine velike grupe koje bismo sada prihvatili bile bi porodice, ali preporučujemo da se to izbegava.”

Kako vam se dopada ova ideja?