Bacchanalia: restoran inspirisan antičkom mitologijom

Više slika

Više slika

Otkrivamo pravi dragulj Londona - novi restoran koji je dizajnirao Martin Brudnički - sa skulpturama Demijena Hersta, freskama i antičkim bistama!

U Londonu je u decembru otvoren novi restoran Bacchanalia, koji ima sve šanse da postane najotmeniji objekat na svetu. Za dizajn je zaslužan majstor izvanrednih enterijera Martin Brudnički, a za dekor su korišćene skulpture Demijena Hersta i originalne antičke statue!

Martin Brudnički je stekao slavu pre nekoliko godina nakon provokativnog redizajniranja čuvenog londonskog kluba Anabel's i od tada sija na nebu dizajna. U portfoliju dizajnera nalaze se desetine poznatih restorana i hotela, a svi poznati časopisi za enterijer borili su se za pravo da prikažu detalje kluba. A evo novog, na prvi pogled ne manje svetlog i nezaboravnog dela: nedavno otvoren restoran Bacchanalia u Londonu.

Ime govori samo za sebe, upućujući na bučnu, nasilnu i spontanu atmosferu drevne Bahanalije - svečanosti u čast boga vina i plodnosti Bahusa (Bacchus). Ugostitelj Ričard Karing ovako objašnjava koncept: „Ovo je mesto za ispijanje vina bez mere i svega što sledi. Ipak, restoran može da pomogne u prvom, ali će gosti sami morati da se izbore sa drugim slučajem.“

Šalu na stranu, ali atmosfera zaista pogoduje što opuštenijoj komunikaciji. Radeći na ovom projektu, Martin Brudnički je crpio inspiraciju iz antičke mitologije, a to se oseća u svakom detalju. Dekor za enterijer nije sakupljan iz vintage londonskih radnji, već ih je kreirao glavni provokator savremene umetnosti - umetnik Demijen Herst, dopunivši svoje skulpture autentičnim antičkim skulpturama kupljenim na aukcijama Sotheby's i Christie's.

U glavnoj trpezariji se nalazi pet monumentalnih statua koje je kreirao Demijen Hirst, mural "The Romans in their Decadence" muraliste Gerija Majata, koji često ubacuje moderne detalje u klasične teme, postavljen je na ceo zadnji zid sale. Mural je nastao na osnovu slike francuskog umetnika Toma Kutira iz 1847. godine. Plafon je takođe oslikan antičkim motivima, deo zidova i arhitektonski detalji obloženi su 24-karatnim zlatom, a u holovima su postavljene originalne antičke skulpture.

Više od 400.000 pločica upotrebljeno je u ženskom kupatilu za izradu murala koji prikazuje voćnjak Hesperida, gde, prema grčkoj mitologiji, rastu zlatne jabuke. Muško kupatilo - sa sjajnim crnim toaletima - predstavlja atmosferu podzemlja Hada.

U skladu sa tematikom enterijera, i meni je inspirisan antičkim područjem, pa ćete tako naći specijalitete mediteranske kuhinje – očekuje vas specijaliteti sa puno sira, paradajza i jela sa morskim plodovima. 

Luxury Experience