Italijanski luksuzni brend Aquazzura i legendarni Hotel de Russie, član grupe Rocco Forte Hotels, udružili su snage kako bi otvorili prvi Aquazzura Bar, čime je brend napravio svoj debi u sektoru ugostiteljstva.
Ova ekskluzivna saradnja spaja prepoznatljive estetike Aquazzure i bezvremensku eleganciju hotela koji ove godine slavi svoj 25. rođendan.
Aquazzura Bar se nalazi u skrivenom vrtu, i pojačava suštinu La Dolce Vita u istorijskom dvorištu Hotel de Russie. Nakon što gosti kroče kroz veličanstven ulaz hotela, upućeni su u očaravajući, bujni raj koji se razvija kao stranice uzbudljive bajke, nevidljiv sa ulice, ali zapanjujući u svojoj rafiniranoj lepoti.
Koncept je inspirisan kolekcijom posuđa Aquazzura Casa Secret Garden, koja savršeno dopunjuje skriveni, magični Valadier Garden, sa dizajnom inspirisanim botanikom koji podseća na ilustracije iz 18. veka, obogaćene pticama i leptirima u bogatim, zelenim tonovima.
Prostor je elegantno oblikovan dvostrukim, prilagođenim tendama sa prepoznatljivim motivim Aquazzure – ikonične crno-bele pruge gledaju ka spoljašnjosti, dok unutrašnjost otkriva šareni Secret Garden obrazac, stvarajući vizuelnu priču koja se menja. Ručno oslikane portugalske pločice, sa delikatnim motivima limuna, ukrašavaju bar, odajući počast italijanskim šarenim citrusnim voćnjacima.
Kreiran od strane dizajn studija Casa do Passadiço, bar sadrži elegantni metalni nameštaj za spoljne prostore sa tapaciranim stolicama i udobnim sofama. Zelene rešetke i limunovo drveće u prugastim saksijama uokviruju prostor, stvarajući očaravajuću baštensku atmosferu koja upotpunjuje čuveni vrt hotela de Russie, koji se dramatično uzdiže iza bara.
Koktel meni, koji je osmislio Federiko Pavan, a realizovao Mateo Kapecuoli, odražava poznatu strast Edgarda Osoria prema tekili, i sadrži signature napitke koji su vešto pripremljeni sa preciznošću i daškom magije. Među najistaknutijim ponudama je margarita koja se menja svaki mesec, pripremljena od najfinije tekile, sveže limete i sezonskog voća, kao i Agave Nero – verzija Espresso Martinija. Gosti će uživati u rafiniranoj selekciji tapasa koje je kreirao Fulvio Pierangelini, kreativni direktor hrane u Rocco Forte Hotels, posluženoj na prelepim Aquazzura Casa porcelanskim kolekcijama za novo gastronomsko iskustvo.
Svaki detalj, od jedinstvene prezentacije koktela do pažljivo odabranih stolova, pažljivo je osmišljen kako bi poboljšao magičnu atmosferu ovog skrivenog rimskog dragulja, gde neprevaziđeno gostoprimstvo Rocco Forte Hotels susreće Aquazzura razigranu modernu eleganciju i vibrantan stil – stvarajući savršenu alhemiju u kojoj se lepota, stil i gostoprimstvo savršeno spajaju.