Alan Dukas otvorio plutajući restoran u Parizu

Francuska kulinarska legenda, Alan Dukas, otvorio je novi restoran u najromantičnijem gradu na svetu - Parizu.

Dukas, koji je jedan od najpoznatijih i najuticajnijih kuvara na svetskoj kulinarskoj sceni, otvorio je plutajući restoran Ducasse sur Seine, koji će budućim posetiocima obezbediti višestuko zadovoljstvo - uživanje u zalogajima i plovidbi rekom.

Za nezaboravnu plovidbu Senom, sa čarobnim pogledima na Grad svetla, pobrinuo se nautički arhitekta Žerar Roncati koji je konstruisao ovaj brod.

Dizajn je primer klasične i barokne arhitekture, dok su za enterijer dizajna bili zaduženi modni kreatori Maricio Galante i Tal Lankman. Enterijer restorana šefa kuhinje ovenčanog sa najviše Mišelin zvezda (ima ih ukupno 21), emituje uzbudljivu i modernu atmosferu. Dizajnerski duo postigao je takav osećaj u enterijeru kao i u eksterijeru uz pomoć velikih staklenih zidova. Čak i plafon broda ima za cilj imitiranje talasa.

Na meniju restorana naći će se slavna, širom sveta voljena francuska jela, ali u luksuznoj verziji, pa će budući gosti uživati u secijalitetima kakvi su grilovana piletina sa puterom i biljem, guščija ili pačija pašteta uz bezbroj odgovarajućih vina.

Standardni meni koji uključuje tri jela koja sprema čak 36 osoba imaće cenu od €100 po osobi za ručak, dok ćete za isti taj večernji meni platiti €150. Meni nazvan “Paris is a party” košta €500, a uključuje pet jela, šampanjac i vino.

Brod dug 31 metar, širok 10 metara i težak 100 tona, će imati ukupno 130 mesta za sedenje i dnevno će imati samo dve ture - jednu u podne i drugu tokom večeri.

Ukoliko posetu Parizu ne možete da zamislite bez vožnje brodom, a uz to jedva čekate da probate neki od slavnih specijaliteta francuske kuhinje, brod Ducasse sur Seine čeka na vas za jedinstveno krstarenje kroz gastronomiju.

N.V.T.

Izvor Luxury Launches

Luxury Experience