NOVI KONCEPTI LUKSUZNIH JAHTI

Ruski biznismen Vasily Klyukin predstaviće veoma intrigantnu seriju jahti tokom ovogodišnjeg Monaco Yacht Show-a…

Šest koncepata jahti će predstavljati jedinstvene personifikacije lako prepoznatljivih objekata, i ukoliko ove slike koje su sada predstavljene približno barem govore o onome što će se tek dogoditi, videćemo nešto što do sada nikada nismo, barem ne na vodi.

Prvo, tu je koncept Red Shark, smela i agresivna, impresivna jahta duga 75 metara, obojena jarko crveno. Ona predstavlja opasna stvorenja koja plivaju u svetu velikog novca.

Kada govorimo o novcu, tu je i Manhattan, veličanstvena, ali ipak malo povučenija jahta. Savršeno mirna sa staklenim i metalnim centralnim točkom koji podseća na parne brodove devetnaestog veka, ova jahta je otelotvorenje onoga što smo nekada mogli videti u velikim američkim rekama.

Mondrian koncept izdvaja se zbog svoj šarenog geometrijskog oblika, i odaje poštu poznatom holandskom slikaru, iako mnogima liči na kreaciju od lego kocki.

Za mnoge najimpresivnija, pored Red Shark koncepta, je White Swan jahta. To je graciozni brod sa pravougaonim vratom koji vodi do savršeno dekorisanog i dizajniranog prostora za doručak.

I na kraju, Blue Bird koncept rešava ono stalno pitanje koje imaju milijarderi: “Zašto ne postoji sportski automobil koji se može kretati po vodi?”. Jednostavna i elegantna, ova jahta izgleda zaista fantastično. Biće zanimljivo gledanje njihovih performansi, pošto nas očekuje pravi zgoditak, ukoliko bar jednim delom odgovaraju ovim sjajnim konceptima. 

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE U pokretu